Carolina Darías er fra Las Palmas, og blir Spanias nye helseminister. Foto: La Moncloa

Kanariske Carolina Darías blir Spanias nye helseminister


Carolina Darías fra Kanariøyene blir Spanias nye helseminister. Det ble klart etter at statsminister Pedro Sánchez kunngjorde utnevnelsen denne tirsdagen.

Tidligere helseminister Salvador Illa forlater sin post for å stille som førstekandidat for sosialistpartiet Partido de los Socialistas de Cataluña i det katalanske valget.

Lang politisk karriere

Carolina Darías San Sebastián ble født i Las Palmas de Gran Canaria 25. november 1965, og har en lang politisk karriere i den kanariske politikken bak seg, og representerer sosialistpartiet PSOE.

I tillegg til å være rådkvinne var hun visedelegat for regjeringen i Las Palmas-provinsen fra 2004-2007, regjeringsdelegat i provinsen Las Palmas i 2007-2008,  regjeringsdelegat på Kanariøyene i 2008-2011, og talsperson for PSOE i øyrådet på Gran Canaria fra 2011-2015.

I 2015 ble hun president i parlamentet på Kanariøyene, og siden juli 2019 har hun ledet kunnskaps, arbeids og økonomidepartementet på Kanariøyene.

Fra Kanariøyene til Madri

I januar 2020 forlot hun regjeringen på Kanariøyene for stillingen som minister i departementet for territoriell politikk og offentlig drift.

Nå skal hun altså påta seg oppgaven som Spanias helseminister, og lede helsedepartementet videre gjennom den tredje bølgen i coronapandemien.