las palmas flyplass
Las Palmas flyplass på Gran Canaria, hvor agenter fra Guardia Civil som jobbet i tollen skal ha krevd passasjerer for penger. Foto: Wikimedia Commons-lisens.

Kanariske flyplasser de mest punktlige i Spania

1 min


Annonse

Kanariske flyplasser er i følge en analyse utført av AirHelp de mest punktlige i Spania. Selskapet som hjelper passasjerer med deres rettigheter overfor flyselskapene har utført undersøkelsen, som viser at punktligheten var på hele 88% på La Palma flyplass i 2018. Det betyr at ni av ti fly tok av til rett tid i løpet av året.

Kanariøyene scorer høyt

Fuerteventura og Lanzarote kommer også godt ut av undersøkelsen, med 85% punktlighet. Tenerife Nord, Tenerife Sør, og Gran Canaria kommer noe dårligere ut, men øygruppens flyplasser leder totalt sett på punktlighet i Spania.

Men Spania sliter…

Verstingen i undersøkelsen ble El Prat i Barcelona, hvor hele 25% av avgangene hadde forsinkelse eller kansellering. Med andre ord er det et av fire fly som ikke forlot flyplassen til planlagt tid i Barcelona. Feriefavoritten Palma de Mallorca kom også dårlig ut med nesten like mange forsinkelser og kanselleringer som Barcelona.

Spania gjør det generelt dårlig på punktlighet i flytrafikken sammenlignet med resten av Europa, og er blant de tre verste landene i følge undersøkelsen.

Hele 174.000 flyreiser opplever forsinkelser hvert år i Spania.

Annonse:


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *