Kaos i ankomsthallen på Gran Canaria

Folk står som sild i tønne for å skanne QR-koden som er ment å forhindre smitte. «


De siste to ukene har turismen virkelig skutt fart på Kanariøyene. Samtidig har den til tider trege helsekontrollen av innreisende forblitt den samme på flyplassen.

Det skaper nå problemer for reisende, som blir stående som sild i tønne for å scanne den obligatoriske QR-koden ved ankomst.

Tusenvis av passasjerer blir enkelte dager stuet sammen i ankomsthallen.

Passasjerer som Canariavisen har snakket med forteller at bagasjen kommer lenge før de selv får slippe til, som medfører at kofferter blir stuet sammen i store hauger.

Overfor Canariavisen forteller reisende at de følte seg direkte utrygge. Andre mener situasjonen viser ironien ved de strenge tiltakene:

Norske Ole Lie var en av passasjerene som ankom, lørdag for to uker siden. Han er ingeniør, og bor på Gran Canaria når han ikke er på jobb i Norge.

Lange køer og lite avstand i helsekontrollen på Gran Canaria. Foto: Ole Lie

– Her må det vel være folk som enten ikke kan telle, eller ikke kan vurdere sannsynligheter. Når medisinen – altså kontroll av sertifikatet – fører til høyere smittefare enn risikoreduksjonen de eventuelt mener å oppnå med sertifikatkontroll, så er det noen som ikke tenker så veldig logisk, skriver han på melding til Canariavisen.

Canariavisen har tatt kontakt med flyplassoperatøren Aena gjentatte ganger, både presseavdelingen på Kanariøyene og på nasjonalt nivå. De har ikke besvart våre henvendelser eller spørsmål om situasjonen.