Karnevalet i Las Palmas er avlyst

Byrådet i Las Palmas har besluttet å avlyse karnevalet i 2021 på grunn av usikkerheten rundt smittesituasjonen.

AVLYST: Gran Canarias største folkefest, karnevalet i Las Palmas, er avlyst. Byrådet oppgir usikkerhet rundt smittesituasjonen som årsaken. Foto: Byrådet i Las Palmas

Av Leo Lunde
Publisert 14. oktober 2020 kl. 21:42

Av Leo Lunde
Publisert 14. oktober 2020 kl. 21:42

Byrådet i Las Palmas har kunngjort at karnevalsfeiringen i 2021 er avlyst på grunn av smittesituasjonen. Folkefesten ble opprinnelig utsatt fra februar til mai, men er nå avlyst.

– Usikkerheten på grunn av utviklingen av pandemien er ikke kompatibel med arbeidet som må til for et arrangement på størrelse med karnevalet, skriver byrådet i en pressemelding.

Byrådet utelukker likevel ikke at noen arrangementer kan bli avholdt i løpet av 2021 dersom smittesituasjonen tillater dette.

Avgjørelsen kommer bare dager etter at byrådet i Santa Cruz på Tenerife avgjorde at også deres karneval skal avlyses. Også de opplyser at årsaken er vanskeligheter med å planlegge en slik folkefest når smittesituasjonen er så usikker.

I et notat forklarer Inmaculada Medina fra byrådet at smittesituasjonen gjør det umulig å planlegge så store arrangementer, og at de ikke ønsker å gi noen falske forhåpninger i møte med en så usikker virkelighet.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!