Karnevalet lever videre til tross for pandemi – og det er i sosiale medier det foregår. Kollasje: @lpacarnaval

Karnevalet lever videre i sosiale medier under pandemien


Karnevalet i Las Palmas på Gran Canaria har laget seg profil på det sosiale nettverket TikTok, der emneknaggen #DragQueenLPGC har blitt vist mer enn ti millioner ganger på få uker.

Karnevalskontoen i den kinesiske appen går under samme navn på Facebook, Twitter og Instagram. På grunn av pandemien blir det ingen parader og store folkemasser i gatene, noe som har ført til massiv oppmerksomhet i sosiale medier.

Etter bare få uker på TikTok har profilen på TikTok håvet inn over 50 000 visninger på Drag Sethlas-videoen.

Karnevalsfeiringen går også på TV, og en fotoutstilling har blitt satt opp i Santa Catalina-parken med historiske bilder fra karnevalsfeiringen på Gran Canaria, som normalt tiltrekker seg flere hundre tusen mennesker hvert år.

Fotoutstilling med bilder fra tidligere karnevalsfeiringer i Las Palmas. Foto: @lpacarnaval

I en pressemelding skriver karnevalsarrangørene at målet med tilstedeværelsen på sosiale nettverk er å vise at karnevalets ånd fremdeles lever.

Emneknagger relatert til karnevalet trender også på Twitter, og viser dermed at folk fortsatt har folkefesten godt plantet i hjertet, noe også TV-programmet som går under navnet El Carnaval vive en tu corazón – Karnevalet lever i hjertet ditt – påpeker.