Siste
Illustrasjon: Envato Elements

Karnevalssmitten har begynt å spre seg


En uke etter at karnevalsuka er over har smittespredningen økt på Kanariøyene, samtidig som den går ned i resten av landet. Smitteforekomsten har økt på hele øygruppen med unntak av Lanzarote, der de strenge restriksjonene har bidratt til å holde tallene nede.

Mens smittebølgen som oppstod på grunn av julefeiringen nå er på vei tilbake i Spania øker smitten uke for uke på Kanariøyene. På landsbasis hadde den daglige smitteforekomsten på lørdag gått ned 26% sammenlignet med samme dag uken før.

På Gran Canaria ble det bekreftet 550 nye smittetilfeller i forrige uke, som tilsvarer en økning på 32,8% sammenlignet med uka før. På Tenerife ble det påvist 469 smittetilfeller i forrige uke.

Antallet innlagte øker også dag for dag på Kanariøyene. 349 personer er innlagt på kanariske sykehus, og 81 av disse er på intensivavdeling.

Selv om det har vært en økning i bekreftede tilfeller den siste uka har smittetrykket fortsatt å falle. 28. februar var smittetrykket per 100.000 innbyggere på Kanariøyene 103,84 de siste 14 dagene.
På Tenerife er smittetrykket 93,59 og svakt stigende, mens det på Gran Canaria er 112,78 og svakt stigende.

Smittetrykket på Lanzarote fortsetter å falle, og har gått fra 379,91 til 128,05 på to uker.