Siste
Foto: Twitter/Policia Local

Kaster egg og steiner på bussene: –⁠ Mangel på oppdragelse, sier politiet


En gruppe ungdom kastet egg på de gule bybussene i Las Palmas. Bybussene har i lang tid blitt utsatt for steinkasting og vandalisme, som er årsaken til at sjåførene har varslet at de vil streike på Halloween. De mener det ikke har blitt gjort nok for å stanse angrepene på bussene.

Etter nok en hendelse hvor ungdom kastet egg på en buss har det lokale politiet i Las Palmas varslet at de har identifisert ungdommen og har varslet foreldrene om oppførselen. I en melding på Twitter på torsdag skriver politiet at slik vandalisme, med stein og egg-kasting, kan føre til alvorlig skade og straffeansvar.

Bare i september ble elleve slike tilfeller anmeldt.

Det er ikke bare de gule bybussene i Las Palmas som rammes. Også selskapet Global, som opererer de blå regionale bussene på Gran Canaria, har blitt utsatt for angrep. Senest på fredag ble en Global-buss angrepet med steiner utenfor Cruz de Piedra-skolen. Et vindu på denne bussen ble knust mens bussen var på vei til San Telmo-stoppet i Las Palmas.

– I en tidligere tweet spurte vi om det samme: mangel på oppdragelse? Pøbler? Dessverre! I dag tidlig måtte vi igjen gripe inn i steinkasting. Denne gangen ble et vindu knust på en Global-buss. Kjenner du gjerningspersonen? Ring 092, skriver politiet på Twitter.