LITE SAMARBEIDSVILLIGE: Da politiet skulle stoppe festen ble det kastet stein, satt opp barrikader og betjentene ble utskjelt.

Kastet stein etter politiet når de skulle stoppe ulovlig fest


Guardia Civil har pågrepet fem personer, mistenkt for vold mot offentlig tjenestemann og for å nekte å etterkomme politiets pålegg på Fuerteventura.

Hendelsen fant sted da politiet skulle stoppe en ulovlig fest som brøt mot smittevernreglene i La Oliva, der det var mer enn 20 personer tilstede.

Politiet skal ha rykket ut etter tips fra publikum.

Kastet stein på politibilen

Når agentene forsøkte å bryte opp festen skal personer ha trakkassert politibetjentene og krevd at de forlot eiendommen. Det ble også kastet stein mot politibilen, og deltakere på festen skal ha satt opp en barrikade mot politiet bestående av bord og stoler på veien.

Personer ropte også «hvor er friheten» og kritisere coronatiltakene høylydt overfor politiet.

Fem personer pågrepet

På grunn av den lite samarbeidsvillige holdningen til personene på festen ble det sendt flere patruljer til stedet, og politiet fikk til slutt kontroll på festen etter at fem personer var pågrepet.

To agenter ble lettere skadet under pågripelsen, og det ble gjort skade på politibilen og annet utstyr.

Det skal også ha vært mindreårige tilstede da hendelsen fant sted.

Åtte personer ble anmeldt for brudd på smittevernreglene, men flere skal også ha stukket av fra stedet før forsterkningene kom på plass. Politiet har notert seg skiltnummer, og utelukker ikke at flere vil bli anmeldt.