Siste
VIDEO: Se pågripelsen av "El Melillero" – en av Spanias mest ettersøkte menn i videoen over. Video: Guardia Civil

Kastet svovelsyre på eks-kjæresten: Slik pågrep de «El Melillero»


Etter en lang og intens jakt ble mannen som er mistenkt for å ha angrepet sin eks-kjæreste og hennes venninne med svovelsyre pågrepet i Cártama i Malaga-provinsen.

Mannen, som har fått kallenavnet «El Melillero», ble en av Spanias mest ettersøkte etter angrepet, og pågripelsen avslutter en tre dager lang jakt.

Agenter fra Guardia Civil tok seg inn i en bolig hvor «El Melillero» hadde søkt tilflukt for to dager siden mellom Mijas og Alhaurín el Grande.

Tirsdag denne uken skal han angivelig ha gått bort til bilen der hans eks-kjæreste og venn var, før han kastet etsende svovelsyre på de to gjennom vinduet. Deretter stakk han fra stedet i en bil. Hendelsen skjedde midt på lyse dagen.

Etter en dramatisk jakt på hjul stakk han videre til fots.

Farlig

Politiet visste at mannen de nå jaktet på var farlig. «El Melillero» er tidligere dømt for narkotikasmugling, vold og ran, og har vært ettersøkt hele syv ganger tidligere.

Nå var han på flukt, hadde vist seg villig til å utsette andre for fare ved å stikke av, og politiet fryktet at han ville forsøke å komme seg til Marokko.

15. januar ble han observert i det han forlot skjuleplassen sin i en villa på en motorsykkel. Politiet iverksatte store styrker for å pågripe mannen i en aksjon som kan minne om noe tatt ut fra en Hollywood-film.

Forsøkte å lure politiet

I jakten som oppstod forsøkte en venn av mistenkte å villede politiet ved å kjøre i området på en lignende motorsykkel, men det hindret ikke «El Melillero» fra å kollidere med en bil fra Guardia Civil.

Igjen gikk jakten til fots, og den mistenkte rømte mot fjellene.  Agentene var nå fast bestemt på at «El Melillero» skulle fanges, før han fikk en ny sjanse til å unnslippe.

Saken fortsetter under annonsen.
 

Alvorlige kjemiske brannskader

Det ble agenter fra en taktisk elitegruppe i Guardia Civil som til slutt fikk pågrepet han. Nå er han i varetekt, og må svare på beskyldningene om det grove angrepet som sendte eks-kjæresten på sykehus med kjemiske brannskader på 45% av kroppen, og venninnen med lignende skader på 25% av kroppen.

Begge er stabile men i alvorlig tilstand etter angrepet.

Fem medhjelpere pågrepet

Guardia Civil har i tillegg pågrepet fem personer fra El Melilleros familie og vennekrets, som alle er mistenkt for å ha hjulpet han å flykte.

Mer enn 200 agenter fra Guardia Civil har vært involvert i aksjonen, i tillegg til agenter fra det nasjonale politiet og betjenter i det lokale politiet.

Et problem i Spania

Saken har fått stor oppmerksomhet i Spania, både på grunn av hvor alvorlig de to kvinnene ble skadet, den dramatiske politijakten, og fordi partner- og kjønnsrelatert vold er et stort problem i Spania. Bare det siste tiåret har rundt 700 kvinner blitt drept av partnere og eks-partnere. Siden 1999 har over tusen kvinner blitt drept.