Familiens leilighet ligger i San Isidro på Tenerife. Foto: Google Maps

Kastet ut kvinne i koma og hennes mindreårige datter


En kvinne som nylig ble innlagt på sykehus og havnet i koma og hennes to døtre, inkludert en  17 år gammel jente, ble kastet ut av sin leilighet i San Isidro på Tenerife.

Rettsordren om utkastelsen kom etter at selskapet Servihabitat som tilbyr sosialleiligheter varlset om utkastelse på grunn av ubetalt leie.

Varselet skal ha kommet i januar, og ga kvinnen frem til 18. februar på å betale den utestående leien.

Ifølge en av døtrene skal kvinne ha betalt det hun skyldte – nesten 2000 euro – og at hun anså saken som løst. Dette skal imidlertid ikke ha blitt kommunisert videre, og 18. februar ble de kastet ut av leiligheten.

Falt i koma

Dagen før hadde kvinnen, som lider av diabetes, mistet bevisstheten og slått seg kraftig. Siden onsdag i forrige uke har kvinnen ligget i koma, og våknet først opp denne uken. Hun vet ikke hva som har skjedd, ifølge datteren.

Dagen etter utkastelsen ble låsen på leiligheten byttet og døra forseglet. Dermed stod moren som er innlagt på sykehus og hennes to døtre nå hjemløse.

Får ikke hente eiendelene sine

De får heller ikke gå inn for å hente eiendelene sine, skriver La Provincia. Den eldste datteren (19) skal ha vært på fastlandet da utkastelsen skjedde.

Ifølge henne skal kontrakten gjelde frem til september, og leien skal være betalt.

– Forlatt

– De har forlatt en syk kvinne, en mindreårig og en familie uten ressurser og uten noen form for hjelp på gata, forteller 19-åringen til avisen.

I går varslet kommunen at de ikke var blitt informert om utkastelsen hverken før eller etter at den ble utført. Kommunen forsøker å løse saken, og har stilt opp med støtte slik at familien får mat.

Rettighetsorganisasjon raser

Den sosiale organisasjonen El Pueblo Tiene Hambre y Plataforma 29E har lenge demonstrert mot rettighetsbrudd på grunn av utkastelser.

– Det er sjelden vi kommer over et tilfelle av brudd på rettigheter og grusomhet så åpenbar som dette sier en talsperson for organisasjonen.

De peker på at loven som skal forhindre utkastelser frem til 9. mai på grunn av pandemien ikke har blitt respektert. De stiller også spørsmål om hvorfor ikke sosialtjenesten har stilt opp, og politiets innblanding i utkastelsen.

Moren er fremdeles innlagt på sykehus, og den mindreårige jenta bor hos et familiemedlem sammen med sin søster.