–⁠ Katastrofalt for Spania og ikke minst Kanariøyene


Mange sier de skal reise om x dager, og spør meg om råd. Ingen vet helt hva som vil skje. Og myndighetene (for alle vestlige land) ser ut til å leve i en total fornektelse inntil realitetene slår ut helsevesenet.

– De har ikke noe valg

Her er statistikken som viser utviklingen i flere land. Der har de grafet antall tilfeller fra epidemien har startet i de ulike landene, og noen forskjeller er det, men nesten alle vestlige land er på samme kurs. Også Norge og Spania. Og nå ser vi at selv Norge kommer med kraftige tiltak og jeg er sikker på at det kommer også i Spania kom kort tid. De har ikke noe valg.

- 9 dager etter Italia

Og faktisk skriker nå innbyggerne i Madrid etter kraftigere virkemidler og det er de nasjonale politikerne som holder igjen. Norge og Spania ligger ca 9 dager etter Italia i utviklingen, så uten øyeblikkelige tiltak vil vi oppleve lignende situasjon her som de nå har der.

Det jeg frykter er at Spanske myndigheter holder tilbake i lengste laget da de ønsker å berge økonomien og turismen. Det vil trolig koste mange liv senere…

Drastiske tiltak nødvendig

De eneste tiltak som vil være fornuftig og som vi på ett eller annet tidspunkt kan forvente å se er:

  • Sosial isolasjon
  • Total stopp i bevegelse av personer - bare på denne måten kan man stoppe spredning. Dvs holde flest mulig hjemme.
  • Stopp av import av nye smittede, dvs alle som ankommer må innom 14 dager karantene.

- Katastrofalt for Spania

Dette er jo ikke forenelig med turisme overhodet. Så dette er katastrofalt for Spania og ikke minst Kanariøyene.

Men klart tallene herfra tilsier jo at vi er et av de siste stedene i Europa med utbrudd, bare 7 tilfeller så langt. Veldig snodig at alle italienerne og østerikerne som drar til Norge er smittet, men bare noen få av de som kommer til ferieparadiset…

Hver enkelt får gjøre opp sin egen mening, men mange spør meg - så da føler jeg at jeg har en plikt til å varsle når jeg ser tegn på en tsunami. Og så kan de som ikke tror på den før de ser den vokse over hodet på seg vente på det.