Klare med neste års sommerrute til Gran Canaria

Flyr har allerede lagt billetter ut for salg, men holder kortene tett til brystet om ruter fra andre byer enn Oslo. «


Flyr jobber i disse dager med å få ferdig sommerprogrammet for 2023. Noen av rutene er allerede lagt ut for salg, inkludert nordmenns feriefavoritt, Gran Canaria.

Canariavisen var med da Flyr gjenåpnet sin rute fra Oslo til Gran Canaria i august i år, etter at den måtte settes på vent som følge av pandemien.

Neste sommer skal Flyr fly mellom Oslo og Gran Canaria hver onsdag og lørdag, med avgang kl. 08:00 fra Norge og ankomst 12:45. Flyet returnerer til Oslo kl. 13:35, med ankomst i Oslo kl. 20:00.

Hemmelighetsfulle

Selv om Gran Canaria allerede er ute for salg, holder Flyr kortene tett til brystet om utvidelser av rutene til øya. Flere av Canariavisens lesere har ivrig delt sine meninger om hvor Flyr bør åpne neste rute, i kommentarfeltet på Facebook. Bergen har vært en gjenganger.

– Hva vi vil komme med av eventuelle nye ruter og frekvens neste sommer må vi få komme tilbake til på et senere tidspunkt, sier kommunikasjonsdirektør Anita Svanes til Canariavisen.

Også andre sommerruter til Spania er lagt ut for salg, viser et søk på Flyrs nettsider.

Dette gjelder ruter fra Oslo til Alicante, Barcelona, Madrid, Malaga og Mallorca. Fordi sommerprogrammet enda ikke er klart, kan det komme endringer og flere ruter i ukene som kommer.

Canariavisen var med på «jomfruturen» fra Oslo til Gran Canaria i august. Foto: Canariavisen

Fra Bergen til Alicante

Vil du reise med Flyr fra Bergen, er det foreløpig bare Alicante som er lagt ut for salg til sommeren. Det samme gjelder fra Trondheim.

Dette er altså ikke et ferdig sommerprogram, men Flyr bekrefter overfor Canariavisen at de er godt fornøyd med Spania-satsningen så langt.

– Vi er godt fornøyde med responsen på Spania-rutene våre. Vi ser at rutetilbudet vi har lagt ut så langt treffer bra, og det er veldig hyggelig å se at vi har fått mange fornøyde og trofaste gjester som stadig kommer tilbake på rutene til Spania, sier Anita Svanes til Canariavisen.

Hun påpeker at billettene blir lagt ut for salg løpende på selskapets nettsider.

Norwegian girer opp til sommeren

Også Norwegian satser på Gran Canaria til sommeren. Selskapet har allerede lagt ut sine sommerruter til øya, med ikke mindre enn fire ukentlige avganger til Las Palmas.

– Vi ser frem til en god og travel sommersesong i 2023, og til å kunne ønske våre passasjerer velkommen om bord igjen, sier konsernsjef i Norwegian, Geir Karlsen.