Siste

Kollaps i akuttilbudet ved sykehusene på Gran Canaria


400 mennnesker ventet på gangen og i venterom denne helgen, etter det som beskrives som en fullstendig kollaps i akuttilbudet på Gran Canaria. Mellom 220-300 pasienter ble behandlet daglig på sykehusene på Gran Canaria.

I flere uker har akuttmottakene hatt problemer med å ta unna pasientene som blir innlagt. Presset har enda ikke nådd toppen; det forventes først å skje når influensaepidemien også når toppen for sesongen, noen uker inn i karnevalsfeiringen.

Ingen ledige senger

Denne helgen opplevde imidlertid sykehusene en «total kollaps», og ikke én eneste seng var ledig. Det var heller ikke plass til flere på gangen, hverken på Dr. Negrin, eller Universitetssykehuset på Gran Canaria.

Da ventet også 94 mennesker - inkludert psykisk syke pasienter - på sengeplass ved Insular-sykehuset. Dr Negrin hadde 100 mennesker som ventet i ganger og venterom, og 110 mennesker ventet på Universitetssykehuset.

Også på Tenerife var det mange ventende, med 80 personer på La Candelaria.

Kaos-lignende tilstander

Inne på sykehusene var det kaos-lignende tilstander, ifølge kilder som Canarias7 har snakket med. Det var ingen ledige senger til tross for at de satt folk på gangen og i venteområdene.

Ved Insular-sykehuset kom de til et punkt der de ikke kunne ta imot pasienter som kom inn med ambulanser, fordi det ikke var en eneste båre tilgjengelig.

De fire sykehusene har hatt beredskapen aktivert siden desember i påvente av influensaepidemien. Enkelte områder av sykehusene har blitt spesialtilpasset for å ta imot menneskene, og kapasiteten er økt.