Kongeparet besøker Gran Canaria og Tenerife i dag


Kong Felipe og Dronning Letizia begynte sin turné på Kanariøyene denne tirsdagen.

De skal vise støtte til de autonome regionene i landet, og bidra til økonomisk aktivitet etter viruskrisen. I dag besøker de Triana og Las Canteras på Gran Canaria.

I tillegg til å promotere kultur som er unik for hver region ønsker kongen også å fremme økonomisk og sosial aktivitet under besøkene. Besøkene rundt om i landet vil også gi kongen et innblikk i den innsatsen som har blitt gjort for å overkomme viruskrisen.

Like før klokken 12 ankom kongeparet Triana-området, der de besøkte Calle Cano og vandret til Pérez Galdós-museumet. Dette sammenfaller med at mange utstillinger og kulturelle arenaer gjenåpner etter portforbudet som har vart siden midten av mars.

En time senere besøkte kongeparet Las Canteras-stranda, og like før kl 14. møter de representanter for turistsektoren på Santa Catalina-hotellet. Etter møtet skal kongeparet ha lunsj på hotellet.

Etter et kongelig måltid går turen videre til Tenerife, der de skal besøke flyplassen i sør, en plantasje og et industriområde. De vil ha møter med representanter for sektoren før de returnerer til Madrid i kveld.