Koronafast: UD ber nordmenn forberede seg på opphold i utlandet


Dagen da det ikke lenger går fly fra utlandet til Norge nærmer seg. Helt nøyaktig når det blir vet ingen med sikkerhet, men Utenriksdepartementet sier de ikke kan garantere at nordmenn kommer seg hjem i nærmeste fremtid.

Flere flyplasser på Kanariøyene stenger ned store deler av driften allerede på lørdag 28. mars. Flyselskapene har også satt mange av sine fly på bakken. Et raskt søk på Norwegian sine nettsider viser at de første flyvningene til Norge nå er i mai.

SAS har lagt ut ekstraflyvninger både fra Las Palmas til Oslo og Stockholm, og fra Alicante og Malaga til Stockholm 28. mars, men disse blir utsolgt i samme øyeblikk som de blir lagt ut.

– Vi oppfordrer reisende til å bestille billetter på http://www.sas.no og å følge med på informasjon fra flyselskapet, sier pressetalsperson i UD, Ingrid Kvammen Ekker til Canariavisen. 

Sjansen for at flere nordmenn nå blir sittende koronafast i utlandet over lengre tid er stor. Utenriksdepartementet ber nordmenn forberede seg på opphold i utlandet.

– I en situasjon der det ikke vil være mulig for alle norske borgere å returnere til Norge i nærmeste fremtid, ber vi de reisende om å gjøre nødvendige forberedelser for å kunne oppholde seg i landet i tiden fremover og overholde restriksjoner og pålegg som myndighetene har innført. Det er viktig at de reisende har kontakt med sitt reiseforsikringsselskap, forklarer Ekker. 

Les også: Har du returbillett? Da kan du kanskje bli på hotellet

Viktig å registrere seg

Myndighetene har også terpet i flere uker på at nordmenn i utlandet nå bør registrere seg, slik at de kan motta informasjon fra norske myndigheter.

–Vi ber alle reisende om å registrere seg på reiseregistrering.no. Da kan vi nå ut til dem med oppdateringer og informasjon om det landet de befinner seg i. Husk å oppdatere oppholdssted og planlagt hjemreisedato underveis. Slett reisen når du har kommet hjem, avslutter Ekker. 

Les også:

14 hoteller holder åpent for militæret og koronafaste turister

Nå kan du kjøre med passasjer i bilen

To smittet: Fløy fra Gran Canaria til Tromsø