Demonstrasjon 27. november mot innlosjeringen av migranter på hotell i Puerto Rico. Foto: Bård Ove Myhr

Kriminaliteten gikk ned på Kanariøyene i 2020


Ifølge nye tall fra regjeringen har kriminaliteten gått ned i 2020, og det har ikke blitt mer utrygghet på øygruppen.

Regjeringsdelegat Anselmo Pestana sa under en pressekonferanse denne torsdagen at statistikken viser en nedgang i kriminaliteten i 2020.

Selv om Pestana sier de har bekreftet 45 tilfeller av voldskriminalitet begått av migranter de siste 80 dagene, har kriminaliteten gått ned 11,9% i 2020 og 18% i årets siste fire måneder.

Totalt bekreftet pestana 122 kriminelle handlinger, men 60 av disse innebærer dokumentforfalskning, og kun 45 omhandler ran, tyverier eller vold – hovedsaklig mellom migrantene selv.

Pestana understreker at han viser til saker som allerede er oppklart.

Voldshendelser og konflikter den siste tiden har ført til at innbyggere i flere kommuner har demonstrert for bedre sikkerhet og mer politi. Men statistikken viser at kriminaliteten har gått ned.

Under en pressekonferanse benektet også Pestana at regjeringen ønsker å gjøre Kanariøyene til et fengsel for migrantene, og viser til at 16 500 migranter allerede har blitt flyttet fra øygruppen.

Det er 11 000 migranter igjen på Kanariøyene, og ut av disse er 2000 enslige mindreårige som Kanariøyenes regjering har ansvaret for.

Mot slutten av 2020 var det rundt 27 600 migranter på øygruppen.

Regjeringsdelegaten fordømmer også spredningen av falske nyheter og fremmedhat i sosiale medier. De siste månedene har denne typen aktivitet økt, og det har også antallet demonstrasjoner og ulovlige protester.