Annonse

Disse testene er godkjent, og dette gjelder hvis du tester positivt

Illustrasjon: Envato Elements

Av Bård Ove Myhr | Publisert 4. november 2020 kl. 11:57

Av Bård Ove Myhr | Publisert 4. november 2020 kl. 11:57

Annonse

Som Canariavisen tidligere har meldt om vil det fra 14. november kreves negativ coronatest når du sjekker inn på hoteller og i regulerte ferieleiligheter på Kanariøyene. Denne testen må være tatt tidligst 72 timer før ankomst, noe som har ført til reaksjoner fordi mange frykter de ikke vil få prøvesvarene sine i tide til avreise.

Det har vært litt frem og tilbake om hva slags tester som er godkjent. Og den siste informasjonen tilsier at det er hva det enkelte land sier er godkjent som gjelder.

Godkjent test i Norge

Det vil si at om man har en godkjent test fra Norge, så er det dette som gjelder. Det er variasjoner i hvilke tester land godkjenner, og dette kan også endres over tid når teknologien blir bedre.

I utgangspunktet så er ikke kjappe antigentester godkjent. Disse tilfredstiller ikke kravene til deteksjon av asympotmatiske personer. Så man må selv sjekke med lege/labratorium at man får riktig test og utstedt formel attest/sertifikat. Dette bør fortrinnsvis være på engelsk/spansk.

Det må inneholde

  • Navn på usteder av testen / testfasilitet
  • Informajsjon om offisiell authorisasjon
  • Dato og TID (klokkeslett) testen er utført, som skal være tidligst 72 timer før innsjekking på hotellet.
  • Navn på den testede
  • Type test
  • Resultat

Digitale attester og sertifikater er også akseptert. Det vil si at om du får resultatet digitalt så er dette godt nok.

Hurtigtester ikke godkjent

For øyeblikket er ikke hurtigtester normalt godkjente, men dette kan endre seg raskt ettersom nye tester med høyere kvalitet utvikles. Snakk med ditt teststed for mer informasjon om dette, og da er det også viktig å ta hensyn til hvor lang tid det tar å få resultater.

Serologisk test som viser at du har hatt corona/Covid-19, og har immunitet vil også bli godkjent. Antistoff tester som viser at du ikke har corona nå blir ikke godkjent.

Må bli på hotellrommet

Om du ikke har mulighet for å teste før ankomst vil du kunne gjøre dette etter ankomst, men du vil ikke kunne forlate hotellerommet for annet enn test og henting av resultat før du har fått negativt resultat.

Skulle du være positiv trår AXA-forsikringen inn, og du vil bli satt i isolasjon til du er negativ.

Om du ikke skal bo på hotell eller ferieleilighet, er det ingen krav til test, men myndighetene oppfordrer til at alle tester seg med minimum en antigen test for å bidra til å stoppe smitten. Din vert skal opplyse om krav til testing før du ankommer.

Dette er relativt fersk informasjon, og endringer i krav og regler kan komme på kort varsel. Det er derfor viktig at du holder deg oppdatert på myndighetenes krav og restriksjoner til enhver tid dersom du skal reise.

Her er oppdatert informasjon fra turistmyndighetene:

https://www.hellocanaryislands.com/coronavirus/

 

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Smittetall:

Tabellen fungerer best på PC.

Annonse