Kun en person er innlagt for Covid-19 på Kanariøyene


På lørdag var det 63 aktive smittetilfeller på Kanariøyene, og kun en person er innlagt på sykehus.

Kanariøyene er i ferd med å fullføre sin andre helg i den nye normalen med tall som bekrefter at pandemien fortsatt er under kontroll på øygruppen. På lørdag kveld var det ifølge tall fra Helsedepartementet 21 dager siden forrige dødsfall, etter at en person mistet livet 13. juni på Gran Canaria.

162 personer har mistet livet som følge av coronaviruset siden utbruddet startet på øygruppen. Det er Tenerife som er hardest rammet med 114 dødsfall, etterfulgt av Gran Canaria med 40, Lanzarote med 5 og La Palma med 3.

63 aktive tilfeller

Det siste døgnet har det blitt bekreftet et nytt smittetilfelle på Gran Canaria. Dermed har 2446 personer blitt smittet til nå. Kun 63 av disse er fremdeles aktive, og en person er innlagt på Doctor Negrín-sykehuset. Resten er i hjemmeisolasjon.

Det er 23 aktive tilfeller på Tenerife, 10 på Gran Canaria, og 26 på Fuerteventura. La Gomera, El Hierro, La Graciosa, La Palma og Lanzarote regnes nå som virusfrie.

Totalt har det blitt utført 153 530 PCR-prøver på øygruppen.

Helsedepartementet har gjort en liten justering i antallet friskmeldte etter en tellefeil, og ligger derfor fremdeles på 2221 personer.