Kvelerslange kom seg inn på skole

En kvelerslange forvillet seg inn på en videregående skole på Tenerife. Slangen hadde alvorlige helseproblemer, og ble tatt hånd om at Neotrópico-stiftelsen.

Foto: Fundación Neotrópico

Av Leo Lunde | Publisert 28. september 2020 kl. 13:40

Den 23. september fikk Neotrópico-stiftelsen på Tenerife en telefon fra Benito Pérez Armas videregående skole i Santa Cruz de Tenerife. En kvelerslange av typen amerikansk boa constrictor hadde kommet seg inn på skolen.

Underernært, skadet og svak

Når biologer fra Neotrópico-stiftelsen kom til stedet så de raskt at slangen led av ekstrem underernæring, muskelsvinn og var meget svak. Den skal også ha vært dehydrert og led av pustevansker. Slangen ble overført til stiftelsen for behandling, og hadde også arr og kutt flere steder på kroppen.

Ulovlige på Kanariøyene

Amerikanske boa constrictor-slanger er ofte holdt som kjæledyr, men er forbudt å ha på øygruppen. Før 2018 var disse slangene lov å ha som kjæledyr, og det er derfor flere slike slanger i privat eie på Kanariøyene fremdeles.

Slangene kan være farlige dersom de blir store, og tilfeller av at slike slanger har tatt livet av sine eiere eller deres barn er bekreftet ifølge Mom.com.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!