HØY HASTIGHET: Bilen kjørte i høy hastighet både på motorveien og i tettbebygde strøk. Selve biljakten starter ca. 1 minutt ut i videoen.

Kvinne dømt til 13 måneders fengsel etter dramatisk biljakt


Kvinnen som ble pågrepet 21. januar etter en dramatisk biljakt i Agüimes på Gran Canaria har innrømmet straffeskyld og godkjent dommen som aktor ba om på 13 måneders fengsel.

Rettsaken ble holdt bak lukkede dører på tirsdag i Las Palmas, etter at kvinnen ble etterforsket for farlig kjøring og kjøring uten dørerkort.

I sin forklaring innrømte den siktede kvinnen de straffbare forholdene, og partene kom til enighet om en strafferabatt for dette. Aktor hadde opprinnelig bedt om to år og seks måneders fengsel.

Stor oppmerksomhet

Hendelsen fikk stor oppmerksomhet etter den dramatiske biljakten, som ble filmet av et kamera på dashbordet i politibilen og senere offentliggjort.

Kvinnen innrømte også at hun brukte mobiltelefonen mens hun kjørte, og at hun nektet å stoppe da Guardia Civil signaliserte at hun skulle gjøre det ved kilometermerke 18 på GC-1 i sørgående retning.

Satt andre liv i fare

Til tross for at hun hadde sin mindreårige sønn og to andre i bilen valgte kvinnen ifølge dommen en «absolutt tilsidesettelse av de grunnleggende reglene for trafikksikkerhet» da hun satt i gang en biljakt i høy hastighet mens hun ignorerte trafikkreglene.

Som følge av dette konkluderer dommen med at kvinnen satt fotgjengere og andre trafikanters liv i fare.

Kvinnens advokat forklarte i retten at hun er lei seg for hendelsen, og har vist anger etter å ha sett videoen av biljakten. Kvinnen skal ifølge adokaten ha stukket av fordi hun var ettersøkt i en annen sak, og at hun ble redd og nervøs på grunn av dette.

Tidligere dømt

Kvinnen har ifølge dommen aldri hatt førerkort, og avtjente for tiden en dom på to år fra 2019 for andre forhold. Hun er også tidligere dømt for farlig kjøring tidligere, og for vold mot et familiemedlem.

I avtalen om 13 måneders fengsel ligger også et krav om at kvinnenn må kompensere utleieselskapet Autoreisen SL for 399,01 euro for skadene påført bilen som var leid.