Siste

Kvinne som anmeldte overfall mistenkes for falsk forklaring


Kvinnen (41) som anmeldte et brutalt overfall, angivelig utført av migranter, etterforskes nå av Guardia Civil og er mistenkt for å ha levert inn en falsk anmeldelse.

Kvinnen hevdet i sin anmeldelse at to migranter kastet stein på henne mens hun var ute å plukket blomster, og at de deretter slo og sparket henne i Valsequillo på Gran Canaria.

Skadene tyder på et fall

Nå har imidlertid Guardia Civil konkludert med at kvinnens skader ikke stemmer overens med hennes beskrivelse av hendelsen, og at skadene som beskrives i de medisinske rapportene tyder på et fall, ikke et overfall.

Det angivelige offeret forklarte i sin anmeldelse at to menn som ropte til henne på arabisk plutselig begynte å kaste stein på henne, og at hun forsøkte å forlate stedet. Da skal de, etter kvinnens forklaring, ha angrepet henne og sparket mens hun lå nede.

Kvinnen forklarte videre at hun benyttet en kniv som var ment til å kutte blomster til selvforsvar.

I politirapporten står det at kvinnen hadde et blåmerke på hvert kinn, på høyre hånd, underarmer, brystkassen og på brystene, samt på bena og ryggen.
Den nå mistenkte kvinnen forklarte i sin anmeldelse at hendelsen fant sted klokken 17:30 den 22. januar i Valsequillo-ravinen. Anmeldelsen ble levert inn til Guardia Civil neste dag klokken 19:47.

Guardia Civil mener altså at skadene peker mot et fall, og ikke et overfall, slik kvinnen påstår. De har derfor åpnet en etterforskningn for å avgjøre om forklaringen er sannferdig. Falske anmeldelser har en strafferamme på inntil to års fengsel.