Kvinnen som ble funnet drept på Tenerife offer nummer 18 for dødelig kjønnsvold i år


Dersom det blir bekreftet at kvinnens partner står bak drapet, blir kvinnen som ble funnet død sammen med sin ti år gamle sønn på Tenerife i går, nummer 18 i rekken av kvinner som har blitt drept på grunn av kjønnsvold så langt i år.

Les også: Mor og sønn funnet drept i grotte på Tenerife – faren pågrepet

President Pedro Sánchez tok til Twitter for å uttrykke seg etter at drapet ble kjent.

- Grusomme nyheter kommer fra Adeje (Tenerife). En kvinne og hennes sønn har blitt drept. Igjen slår #ViolenciaMachista (#kjønnsvold - red.anm) til to ganger.

- President Pedro Sánchez
Regjeringsdelegasjonen mot kjønnsvold samler inn data om drap på kvinner og barn. Hvis også dette drapet blir bekreftet som kjønnsrelatert vold, vil det være totalt 993 kvinner som har blitt drept siden 2003 som følge av kjønnsvold i følge offisiell statistikk.

Kvinne og barn funnet drept i grotte

Det var i går, onsdag, at politiet kunne melde om den tyske kvinnen og hennes ti år gamle sønn som ble funnet drept i en grotte på Tenerife.

Politiet pågrep barnets far i forbindelse med drapene, etter en enorm leteaksjon og informasjon fra parets andre sønn.

Deres fem år gamle sønn skal ha blitt funnet alene av turgåere, og ved hjelp av tolk forklarte gutten at faren hadde angrepet familien i grotten.

Han skal ha forklart at det var masse blod i grotten, og at han klarte å rømme fra hendelsen.

Drapet skal ha skjedd på tirsdag i 17-tiden. Barnet skal ha vært i sjokk, og snakket ikke spansk, så en nabo som snakket tysk ble hentet for å fungere som tolk.

Mannen ble senere pågrepet i sitt hjem i Adeje, men han skal ha nektet å forklare seg om hvor resten av familien var.
«En sønn av paret klarte å rømme. All min kjærlighet til han og hans familie. Vi må stoppe dette,» skriver president Sanchez på Twitter.