La Laguna kommune beordrer byggestans for to migrantleirer

Annonse
Denne saken er over 1 år gammel. Informasjonen i saken kan være feil eller utdatert.

La Laguna kommune på Tenerife har denne onsdagen satt en stopper for installasjonen av flyktningleirene som settes opp i Las Raices og Las Canteras på Tenerife. Disse eiendommene tilhører forsvarsdepartementet, og er stilt til disposisjon for sosial, innvandrings og inkluderingsdepartementet.

Kommunen mener at en mer rettferdig fordeling av migrantene må til og at plan- og bygningsloven har blitt brutt ettersom rehabiliteringsprosjektene ikke har blitt registrert i kommunen. Derfor har de nå beordret at de to områdene forsegles slik at arbeidet ikke kan fortsette.

Det er til sammen snakk om oppsett av 3250 plasser som nå blir forsinket på grunn av avgjørelsen. Totalt har regjeringen planer om 7000 mottaksplasser for migranter på Kanariøyene.

Ordføreren i La Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, skrev i et brev til fungerende forsvarssjef Margarita Robles at han fikk kjennskap til disse planene gjennom media. Han ba derfor departementet om å redegjøre for planen overfor kommunen innen en måned.

Gutiérrez har også rettet en forespørsel til regjeringen om at en mer rettferdig fordeling av migrantene må til. Ordføreren sikter dermed til at regjeringen planlegger 3250 av de totalt 7000 mottaksplassene som skal settes opp på Kanariøyene i La Laguna kommune.

Annonse

 

Add New Playlist