Her hentes kvinnen ut etter ni timer i stekende varme med brukket ben. Foto: Guardia Civil

Lå ni timer med brukket ben i over 30 varmegrader


En 52 år gammel reiseblogger og journalist fra Tyskland ble liggende i ni timer med et åpent benbrudd i fjellene på Gran Canaria på torsdag.

Ulykken skal ha skjedd da Renata Green gikk tur i Las Vacas-ravinen i Agüimes kommune på torsdag, samtidig som øya ble truffet av en hetebølge med temperaturer på over 30 grader. 

Erfaren reisejournalist

Green reiser alene rundt i verden og skriver om sine opplevelser. På onsdag ble hun møtt av representanter for Agüimes kommune, som ønsket henne velkommen til øya. 

Til tross for at Green er en erfaren turist fortalte hun til redningsmannskapene at hun ikke tok høyde for hetebølgen som var varslet på torsdag. Derfor hadde hun også med seg for lite vann.

Værstasjonen fra Aemet i området viser at temperaturen kom opp i 35 grader i 17-tiden på tirsdag, fem timer etter at kvinnen falt og pådro seg bruddskader i et ben i 11-tiden.

Hotellet varslet politiet

Ulykken skjedde i et område uten dekning, og hun fikk derfor ikke tilkalt hjelp.

I 20-tiden varslet Hotel Casa Rural de los Camellos politiet om at kvinnen ikke kom tilbake etter turen. Hotellet hadde på dette tidspunktet også fått melding fra Green om at hun hadde skadet benet, skriver Guardia Civil i en pressemelding.

Dehydrert og i store smerter

Letemannskaper tok seg derfor opp til ravinen, der en politimann med god kjennskap til området fant kvinnen på bakken. Hun var da dehydrert og i store smerter.

Etter en komplisert redningsaksjon på grunn av vanskelig fremkommelighet ble kvinnen til slutt sendt med ambulanse til Insular-sykehuset like etter midnatt, natt til fredag.