Laget Kanariøyenes beste smørbrød
Kanariøyenes smørbrødmesterskap har kåret sin vinner.
Nylig ble det kanariske smørbrødmesterskapet avholdt for åttende gang.
I den kulinariske konkurransen var det kokkenFrank Gómez Cortés fra Los Realejos på Tenerife som vant. Det gjorde han med smørbrødet «De cabra va la cosa» eller «Det handler om geit» som vi ville ha sagt på norsk.
Og geit handlet det om. Smørbrødet besto av en bretzelbolle fylt med strimlet geitekjøtt kokt i rød mojo-saus, tomater, mynte, grillet ost fra Güímar og et hint av palmehonning.
Andreplass gikk til Daniel Castro Espinar fra Gran Canaria, med sitt smørbrød «Pulpo a la cerveza con yolka escabechada» eller «Blekksprut i øl med syltet eggeplomme» på norsk.
Hans kreasjon forførte juryen med en bakt blekksprut marinert i øl og hvitløk, supplert av hollandaise saus laget med eggeplomme og syltet blåskjellolje, og sjøgress panert i quinoa.
Tredjeplass var det Priscila Rocha Uranga fra Tenerife som fikk, med smørbrødet døpt «Se me fue el baifo», eller «Geitekillingen slapp unna» på norsk.
Og som du kan gjette går det i geitekjøtt her også, nærmere bestemt skikkelig marmorert geitkjøtt med krydder, kokt i en vinereduksjon og ledsaget av almogrote (geitost fra La Gomera) rucola, epler, ristet løk og vellagret ost med paprika fra Fuerteventura.
De tre vinnerne fikk henholdsvis 500, 300 og 100 euro i premie, samt en reise for to med Fred Olsen-fergene. Det var neppe tilfeldig, for juryen var nemlig ledet av Chus Abad Rico fra nettopp Fred Olsen.