Illustrasjon: Envato Elements

Lanserer plan for bedre tilgjengelighet på Gran Canaria


Øyrådet på Gran Canaria skal på onsdag ta tak i en ny forbedringsplan for funksjonshemmede på Gran Canaria, som tar sikte på at tilgjengeligheten blir bedre ved strender, på bussene og i offentlige bygninger.

Det skal også ryddes opp i byråkratiet rundt støtteordninger og arbeidsprogrammer.

Målet er at all kollektivtransport skal være tilpasset personer med nedsatt funksjonsevne innen fire år. Alle strender som øyrådet har ansvaret for skal også få universell utforming, forklarer minister for sosial politikk på Gran Canaria, Isabel Mena i en pressemelding.

– Det viktige med denne planen er at det er 53 spesifikke mål og at alle avdelingene i øyrådet jobber sammen, ikke bare departementet for sosial politikk. Det er prosjekter hvor departementer for offentlige prosjekter, kultur, sport og miljø også deltar, forklarer Mena til La Provincia.

Ifølge en innbyggerundersøkelse som er utført av øyrådet har personer med nedsatt funksjonsevne problemer med å navigere flere steder i byen. Det inkluderer parker med opphøyde fortauskanter, heiser som ikke er tilpasset døve og blinde, og sosialboliger som ikke er tilpasset rullestolbrukere.

Bussene kommer verst ut i undersøkelsen, der blant annet Santa Catalina-stasjonen er i dårlig forfatning mens det mangler handikaptoaletter på San Telmo i Las Palmas.