Kanariøyene

Spania

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

1976

Friskmeldt

239 228

Smittet

27 125

Døde

150 376

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

AnnonseLanzarote og Fuerteventura får også internasjonale flyvninger

av | 18.05.2020

Saken fortsetter under annonsen.


Regjeringen har økt antallet inngangspunkter for internasjonal trafikk til 13. Nå får også Lanzarote og Fuerteventura lov til å fungere som inngangspunkter for internasjonal trafikk.

Transportdepartementet har også inkludert flyplassene i Sevilla, Menorca, Ibiza og Alicante på lista over flyplasser som får fungere som inngangspunkt for internasjonal trafikk. Fra før av står Barcelona, Gran Canaria, Madrid, Málaga og Mallorca på lista.

Dette blir gjort for å dekke etterspørselen etter internasjonale flyvninger, som er forventet å øke i tiden som kommer etterhvert som Spania letter på coronatiltakene.

Saken fortsetter under annonsen.


Målet med tiltaket er å begrense hvilke steder i landet som kan få håndtere internasjonal trafikk, og dermed unngå smitteimport. Alle inngangspunkter oppfyller kriterier for å kunne håndtere offentlige helsekriser.

Tiltaket gjelder fra 16.-24. mai, men kan utvides om nødvendig.

Streng grensekontroll

Fra før av må alle som kommer fra utlandet i 14 dagers karantene, og spanske myndigheter kommer fortsatt til å nekte alle som ikke er spanske borgere eller har gyldig opphold i landet tilgang.

Spania vil imidlertid la faste innbyggere i Schengen-området mellomlande eller reise gjennom landet så lenge de er på vei hjem.

Krensekryssende arbeidere, helsepersonell, diplomater, og individer som kan bevise at deres reise inn i landet er essensiell får også slippe inn.

Saken fortsetter under annonsen.


AnnonseAnnonse

Andre nyheter:

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Det baskiske nasjonalistpartiet vil stemme for en sjette forlengelse av unntakstilstanden. Forslaget skal opp i kongressen neste onsdag. Venstre-republikanerne i Esquerra Republicana de Catalunya har på sin side gått med på at de skal avstå fra å stemme, noe som gir...

90.000 kanariere får garantilønn av staten

90.000 kanariere får garantilønn av staten

Kostnaden for garantilønnordningen beløper seg til tre milliarder euro i året. Garantilønnordningen medfører en økning på rundt 100 millioner euro i økt støtte sammenlignet med nåværende tiltak. Tiltaket ble vedtatt i kongressen på fredag. Det er de fattigste som skal...

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

I fase 3 av nedtrappingen oppheves portforbudet for alle, uteservering kan øke kapasiteten til 75%, og fellesområder åpnes opp. Dette er noen av hovedpunktene i bulletinen for fase 3 som La Gomera, El Hierro og La Graciosa går inn i på mandag. Det er forventet at...

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer som var ombord på Iberia Express-flyet med en coronasmittet mann er isolert på hotell. Øyrådet tar regningen for karantenen, og de 36 er isolert ved Blu Sea Lanzarote Palm-hotellet i Puerto del Carmen. Etter at en reisende fra Madrid til Lanzarote...