Foto: Norwegian

Legger ned tre av fem baser i Spania –⁠ 1191 ansatte må gå


Norwegian Air Shuttle har kunngjort at de stenger flere av sine baser og sier opp 1191 ansatte i Spania. Dermed mister 85% av de ansatte i selskapet jobben i Spania.

Norwegian stopper også sine langdistanseruter fra Barcelona og reduserer kortbanenettet i Spania.

Tre av fem baser i Spania skal legges ned, inkludert Gran Canaria og Tenerife Sør. På Kanariøyene vil dette koste 186 mennesker jobben, ifølge fagforeningen USO.

Etter at redningsplanen fra selskapet ble godkjent i irske domstoler avslørte Norwegian at de vil beholde to baser i Spania. Canariavisen skrev om dette allerede 28. mars.

Opprettholder Malaga og Alicante

De eneste basene Norwegian opprettholder i Spania blir dermed Malaga og Alicante, som skal et et fly hver.

Etter planen skal Norwegian øke til tre fly på hver av disse basene i 2022. Norwegian går derfor fra 16 fly, slik de hadde før Covid-19, til seks fly som er fast utstasjonert i Spania.

Les også:

Tordner mot Norwegian: – Rett og slett stjeling

Skal fortsatt fly til Kanariøyene

Flight manager i USO, Ernesto Iglesias, sier nedleggelsen av basene ikke betyr at Norwegian skal slutte å fly til Kanariøyene. Før pandemien fraktet selskapet to millioner passasjerer i året til øygruppen.

– Det vil fortsatt gå fly til Norge men antallet avganger blir garantert redusert, sier Iglesias til Canarias 7.

I tillegg vil disse flyvningene bli operert med skandinavisk mannskap.

Les også:

Norwegian får refs for kanselleringer: – Usmakelig

Regnet ikke med dette

Iglesias understreker at fagforeningene har forventet restrukturering på grunn av situasjonen i flyselskapet, men at de ikke regnet med at 85% av de ansatte skulle miste jobben.

– Vi forestilte oss ikke at de to basene på Kanariøyene, som er strategiske for selskapet, skulle bli nedlagt, sier han.

I januar bekreftet flyselskapet at de ville fortsette å fly til Kanariøyene, og at dette var en del av selskapets strategi.

Norwegian fraktet 1,77 millioner passasjerer til og fra Kanariøyene og Europa i 2019. Det utgjorde rundt 23% av alle passasjerene i Spania.

Les også:

Stor pågang: – Mange forbereder seg til å reise til varmere strøk