Siste

Leserinnlegg: –⁠ Det skjer masse rundt oss nå


Dette er et leserinnlegg som gir uttrykk for hva skribenten mener. Du kan sende inn ditt leserinnlegg til [email protected]

Det skjer mye rundt oss nå. Det gode er at ingen på Kanariøyene er døde av korona-viruset de siste 31 dager, det er varmt og godt, strømmen fungerer igjen og Real Madrid vant ligaen!

Men så øker smittetilfellene, bortsett fra de som kommer på patera fra Sahara, og som straks blir sjekket og evt. satt i karantene, dukker det opp tilfeller her og der.

En eldre dame kom fra USA og havnet fort på intensivavdeling, en fra Fuerteventura hadde vært på besøk i hjemlandet sitt – Mexico – og etter hjemkomst smittet han sin søster, gikk i familieparty, søsteren dro videre til Gran Canaria i annet familieparty, og resultatet hittil er at 10 er smittet. Til og med på La Gomera, som har vært fri for alt siden april, har det dukket opp et nytt tilfelle! Spent på om det kan være en turist.

Tviler på om kontrollen de har på flyplassen er safe nok. Så lenge du er feberfri og ser frisk ut kommer du gjennom, men kanskje etter et par-tre dager endrer dette seg, og i mens kan du ha smittet flere med det ukjente virus du dro med deg. Spania har jo åpnet grensene for nesten alle land, til og med svenskene er velkomne hit (beklager svensker)! Blir spennende utpå høsten hva resultatet blir.

Og mens vi feiret Real Madrids seier i ligaen, dukker det opp et jordskjelv vel 3 mil unna, med 4 på Richters skala! Blant de høyest målte på øya siden de begynte målinger i 1964. Hele øya følte visstnok dette skjelvet, mens jeg ikke merket noenting. TV'n sto tilfeldigvis på Noticias 24 Horas, og det ble nevnt der med en setning, tydeligvis straks det hadde skjedd. Hva blir next?

Det ble heller ikke vedtatt noen endringer/innstramninger i går med hensyn til bruk av maske og avstand. De burde i alle fall sette ned prisen på maskene så alle kunne ha råd til å kjøpe de, det føles utrygt å gå på fortauet når halvparten ikke bruker maske mens de tråkker deg nesten ned!