ANNONSE

Slik gikk reisen fra Gran Canaria til Gardermoen

av | 19.03.20

Tips oss!

Har du tips til saker vi bør skrive om? Ta kontakt.

En leser forteller om sin opplevelse da han skulle fra Gran Canaria til Gardermoen i disse vanskelige tider. Innlegget ble først publisert på Facebook-gruppen Koronaviruset på Gran Canaria og er gjengitt med tillatelse fra forfatteren. 

Onsdag 18/3: Norwegian DY9033 Las Palmas – Gardermoen.

Kjørte leiebilen min ut til Gando på en motorvei med lite trafikk. Flere drosjer med kun to personer i baksetet. Ikke en eneste politibil å se. Det meste virket ganske normalt. Men slik skulle det ikke vise seg å være i fortsettelsen.

Propp 1

Propp 1 møtte jeg i avgangshallen med mennesker fra hele Europa – voksne, barn, eldre, uføre, ikke bare fra Norge. Det gikk i tysk, engelsk, russisk og svensk. Køer i et evig kaos, bortsett fra de 5-6 inn til skranken til Norwegian, Her gikk det raskt unna. Men i resten av hallen sto folk som sild i tynne nærmest oppå hverandre. Umulig å ikke komme borti andre. I tillegg var det svært få som brukte hansker eller maske! Tips: kom i god tid!

Flere hadde overvekt, men det så ikke ut til å ha noen betydning. Her handlet det om å få folk raskt gjennom.

Sikkerhetskontrollen ble vi nærmest jaget gjennom. Effektivt og i et tempo jeg aldri tidligere har opplevd. Men alt flytende måtte selvfølgelig settes igjen. Så her kommer et godt tips: når du er inne i avgangshallen, sørg for å finne en vannautomat. De gikk tomme på et øyeblikk. Først på flyet fikk man kjøpe vann. Alle butikker og spisesteder bortsett fra en var stengt. Så smør niste. Kan bli godt å ha.

Propp 2

Ombordstigningen gikk greit, men på bussen ut til flyet oppsto propp 2. Ikke lenger snakk om en meter avstand. Alle skulle inn, alle skulle med. Virket ikke som det ble tatt hensyn til barnefamilier og bevegelseshemmede. Skremmende. Husk maske og hansker!

Helt ok flytur kun 1 time forsinket. Passasjerer som hadde bestilt mat, fikk den servert. Ellers bare vann å få kjøpt. Ingen informasjon om avstand, hva som ventet på Gardermoen osv. Kun de bakre to toalettene var tilgjengelig for passasjerene. Tidvis stor kø langs midtgangen med det det førte til av nærkontakt.

På Gardermoen hadde de lagt opp til en av de lengste «spaserturene» jeg noen gang har gjort på en flyplass. Vi ble sluset mot et lokale der alle ble fotografert og passet ble kopiert. Hvorfor fikk vi ikke vite. Passasjerer som skulle fly videre følger rød linje. Andre følger grønn linje. Her gikk det hele greit og raskt unna.

Propp 3

Så var det klart for propp 3: baggasjebåndet ! Det stanset flere ganger på grunn av fulle transportbånd. Passasjerene selv måtte løfte andres kofferter av. Da jeg fikk min koffert etter en time, sto mange fortsatt igjen og ventet. Tydelig at bemanningen ikke er på topp på Gardermoen for tiden.

Men til slutt, og som en gledelig overraskelse for mange: Taxfree var åpen!!!

Jeg er en av de heldige som har familie som hadde satt bilen min på Gardermoen. Bussforbindelser og tog er sterkt redusert. På vei ned mot Fredrikstad ser jeg få biler. Det er godt over midnatt og ting virker ganske normalt sammenliknet med de klare, høylydte (og for mange skremmende) påbudene vi fikk fra politiet på Gran Canaria.

Når ny dag gryr skjønner jeg at situasjonen ikke er så ulik. Krisefølelsen er fullt og helt til stede også her.

Nå er jeg i gang med to ukers karantene. Den skal gjennomføres!

Til dere alle: God reise, men ta forholdsregler. Og sprit til utvortes bruk.

Husk munnbind og hansker, gjerne flere par så du har å bytte til nye underveis!

Hilsen Magne Jonassen?

ANNONSE

8 Kommentarer

 1. morten

  Høres ut som en vanlig Lpa-Osl reise.Klappet dere etter landing?+

  Svar
 2. Tove

  Velkommen hjem 😉

  Svar
 3. Ulla Gefvert

  Hei! Puh…hvilken opplevelse dere alle hadde!! Jeg var heldig da jeg kunne kjøpe den siste billetten til Torp den 17 mars kl. 8.00!! Det var nesten bare vi som skulle med Norwegian som sto i en meget pen kø med god avstand. Jeg hadde med meg niste og antibac, vann fantes i en automat så jeg klarte meg godt på flyet. Jeg var såååå lykkelig da vi landet!!! Vi måtte «bare» fylle ut et formular om fast adresse og…og… Så shuttelbuss til stasjonen og gratis togtur til Skøyen (de togansvarlige fikk ikke ta i noe!!). Drosje siste korte delen. Meget lykkelig å være hjemme… Med vennlig hilsen, Ulla

  Svar
 4. Henrik

  Noen som vet hvor det er mulig å kjøpe masker og antibac på gran canaria?. Alle apotek og butikker ser ut til å være tomme eller ønsker ikke og selge til turister.

  Svar
  • Redaksjonen

   Det er nok utsolgt overalt ja. Antibac og munnbind ble utsolgt i februar allerede. Alt som kommer inn av slike varer nå blir beslaglagt av helsemyndighetene under loven om unntakstilstand.

   Svar
 5. Randi

  Vi fikk kjøpt både masker og håndsprit på den eneste åpne butikken, en helsebutikk, i et stort kjøpesenter i Meloneras 17.3.

  Svar
 6. a, andersen

  rejste hjem 19.marts med Norwegian til København., skulle flyve 13.10, var 10 minutter forsinkedet, der var ikke mange i lufthavnen, alle holdt afstand, Klart var alt lukket i afgangshallen, men der var masser af vand i automaterne, og vi kunne købe vand på flyet.
  Fin tur hjem til København, vi landede 20 minutter før planlagt tid.
  Vi var heldige, vi havde kun været isolerede i lejligheden i Las palmas i 4 dage.
  Vi havde ellers billetter hjem med sas den 4. april. Men det var ligemeget hvor mange gange vi prøvede at komme i kontakt med sas , der blev ikke svaret på telefonen. vi hørte intet fra dem, trods de havde lovet at give besked om hvad vi skulle gøre.
  Vi endte med at måtte købe nye billetter hos Norwegian, som vi måtte betale 8050 dk. for. Vi er lykkelige for at være hjemme i Danmark igen.

  Svar
 7. Arne Røed

  Reiste hjem fra Lanzarote til Oslo den 26/3. Bare 40 mennesker på flyplassen og alle skulle til Oslo. Har aldri reist med så god plass på flyet,. Det var fryktelig langt å gå via passkontroll på Gardermoen. Siden bor i Stavern, så hadde bestilt taxi fra Larvik

  Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *