Det blir stadig flere slanger på Gran Canaria. Foto: LIFE LAMPROPELTIS

Ligger an til ny slangerekord på Gran Canaria

Fanger inn stadig flere slanger på Gran Canaria.


GRAN CANARIA

Programmet for å fange inn slanger av arten Kalifornisk kongesnok fortsetter med full fart på Gran Canaria. Så langt i år har 2645 slanger blitt fanget i år. I 2021 ble det fanget 2648 slanger på øya. 

Dermed ligger det an til ny slangerekord på Gran Canaria. Også i 2021 ble det satt rekord i antallet slanger som ble fanget inn. 

Siden 2007 har det blitt fanget inn 14 409 slanger på Gran Canaria. 7594 av disse ble fanget inn av myndighetene og 6815 av innbyggere på Gran Canaria. 

Det er plassert ut 577 feller i områdene på Gran Canaria der slangene holder til. 49 personer jobber med drift av fellene og for å fange slangene. 

Ikke ta i slangen

Selv om den californiske kongesnoken ikke er farlig for mennesker, skal du ikke ta i slangen hvis du finner en. 

– Finner du en californisk kongesnok råder vi til at du ikke håndterer den med hendene, selv om den ikke er giftig, og holder den fanget frem til teamet fra kontrollprosjektet kommer frem, forklarte minister for det grønne skiftet, José Antonio Valbuena, i fjor.

Sprer seg

Arten hører ikke til på Kanariøyene, men har spredt seg i naturen der den utgjør en stor trussel mot det lokale dyrelivet. Slangene kom opprinnelig til Gran Canaria som kjæledyr.

 

Debatt
Canariavisen – Nyheter fra Gran Canaria, Tenerife, Kanariøyene oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.