Foto: Policia Local

Lille Hillary ble født i armene på to lokale politifolk på Gran Canaria


Da Isabel González Gil (22) var klar til å føde sin datter Hillary på Gran Canaria gikk det raskt for seg.

Den vesle jenta kom nemlig til verden under en gatelykt i Vecindario, der to tøffe politifolk fra det lokale politiet stod klare til å hilse den nyfødte velkommen.

Eduardo Juan García Álvarez og Sergio Hidalgo Ramos gjort sin plikt, og Hillary kom til verden med god helse og godt mot.

Isabel er opprinnelig fra Colombia, og forteller på telefon til La Provincia hvordan det hele gikk til.

Ble sendt hjem

De første symptomene på at noe var i ferd med å skje kom på tirsdag. Hun dro til Insular-sykehuset men ble sendt hjem igjen. Sykehuset mente fødselen ikke var nært nok forestående.

Ved soloppgang på onsdag gikk den unge kvinnen på do. Da oppdaget hun blod, og så til sin forskrekkelse at datteren Hillary var bestemt: hun ville ut, og det med en gang.

Fødselen var i gang

På vei til bilen for å kjøre til sykehuset hadde ikke González Gil noe valg. Klokka var tre om morgenen og fødselen var i gang.

Heldigvis var de to lokale politifolkene like i nærheten, og kom på plass etter et lite minutt. Da var fødselen i gang for alvor.

Politifolkene gjorde alt de kunne for å Isabel, sammen med hennes mor som hadde reist fra Italia for å støtte datteren i de siste ukene før fødselen.

Mens Sergio tok ansvaret for selve fødselen holdt Juan kontakten med nødsentralen der de fikk medisinsk rådgivning over telefon.

– Når vi ba henne presse kom hodet og jeg tok tak i det. På neste press dro jeg og babyen kom ut, forteller Sergio Hidalgo Ramos til La Provincia.

Rolig

Han sørget for frie luftveier og da det første skriket kom var Sergio helt rolig.

– Jeg følte meg rolig i øyeblikket. Jeg sa til meg selv at hvis den gråt betyr det at den var ved god helse, forteller han til avisen.

Tre minutter senere kom ambulansen, mens politiet sørget for at mor og datter holdt varmen, der de lå under en gatelykt i Vecindario.

Isabel takker politiet for innsatsen.

– Jeg vet ikke om de hadde gjort det før, men de var veldig modige, forteller hun på telefon til avisen.

Hun sier hun gleder seg til å vise Hillary den store verden som hun ankom til i armene på to lokale politimenn.