Siste

Lopesan tar kontroll over Anfi del Mar

Lopesan-eide IFA blir sittende som største aksjonær etter en årelang og bitter familiekonflikt mellom Cazorla-brødrene. «


Tyske IFA kjøper opp aksjene som Manuel Santana Cazorla har i Cazorla-gruppen, skriver Canarias Ahora. Lopesan er en av hovedeierne i IFA og de får dermed kontroll over Anfi, som er verdens andre største timeshare-operatør, etter Disney.

IFA eier fra før 50% av Anfi-gruppen. Cazorla-gruppen har til nå eid den andre halvparten av Anfi og har hatt kontroll over selskapet, takket være en dobbeltstemme i styret.

Familiekonflikt ligger bak

De to Cazorla-brødrene, Santiago og Manuel, skal ha vært i en langvarig konflikt. Det er aksjene til Manuel Cazorla som nå kjøpes opp av IFA, som dermed blir sittende med aksjemajoriteten i Anfi-gruppen.

Miguel Vivot Sørholt er representant for de norske medlemmene på Gran Anfi og styremedlem i Anfi Club Norge. Han tror salget bunner ut i den langvarige konflikten mellom de to brødrene.

– De er jo ikke venner. Så har vel Manuel Cazorla fått nok og sett at det ikke blir noen penger ut av dette. Det blir stort sett minus. Så det eneste han kunne få noe ut av, var en avtale med IFA, gjennom Eustasio López González, sier han til Canariavisen.

Blir trolig endringer i toppen

– Det må være en dommer som godkjenner. Men så har du forkjøpsrett på aksjer i Spania, så dette vil uansett ikke stoppe IFA. De har nå over 50%. Så lenge de får transaksjonen gyldig, godkjent og registrert vil de umiddelbart kalle inn til generalforsamling med aksjonærene.

Og når det skjer blir det trolig endringer i toppledelsen hos det store timeshare-komplekset:

– De vil stemme på hvem som skal være president og hvem som sitter i styret, og da har IFA full kontroll.

Ikke negativt for medlemmene

Anfi del Mar har skapt overskrifter de siste årene, på grunn av gjeld, konkursforvaltning og konflikter på eiersiden. Til tross for dette tror ikke Sørholt at det dette trenger å være negativt for medlemmene.

– For medlemmene i Anfi vil ikke dette være noe negativt. De har betalt for en rettighet til å komme å bo der. Det er en inngangsbillett med en årlig forpliktelse til å betale. Det kommer de til å gjøre.

Hva salget betyr for den offentlige administrasjonen som er oppnevnt til å drive Anfi, er foreløpig uklart.

Sørholt påpeker at dommeren må ha vært involvert i salget, ettersom både Anfi Sales og Anfi Resorts er satt under offentlig administrasjon.

– Hvis dommeren har godkjent transaksjonen og kommet i mål med å finne penger er jo situasjonen grei. Da er administrator ute.

– I ferd med å gå i lufta

Nylig ble også flere av Cazorlas selskaper satt under konkursforvaltning og forretningsimperiet er i ferd med gå i lufta, ifølge Canarias Ahora.

Også den avisen skriver at den bitre konflikten mellom de to brødrene ligger bak salget.

Timeshare-komplekset Anfi del Mar ble startet av nordmannen Bjørn Lyng i 1988, og har mange norske andelseiere. Lyng-familien bestemte seg for å selge sin andel til IFA etter at Bjørn Lyng døde.