Frem til 11. juni: Må fortsatt i karantene

Select Page

Fullvaksinerte med koronapass må fortsatt i karantene

Men i dag kom beskjeden om at fullvaksinerte kan slippe karantene fra 11. juni.

Illustrasjon: Helsedirektoratet

Av Leo Lunde
Publisert 9. juni 2021 kl. 18:54
Sist oppdatert 9. juni 2021 kl. 19:36

Av Leo Lunde
Publisert 9. juni 2021 kl. 18:54
Sist oppdatert 9. juni 2021 kl. 19:36

Oppdatering: fra 11. juni slipper fullvaksinerte innreisekarantene. Det kunngjorde Helsedepartementet under en pressekonferanse klokken 14 denne onsdagen, skriver VG

Selv om du har grønt koronasertifikat i Norge må du fortsatt i innreisekarantene når du kommer hjem fra utlandet. Med sertifikatet kan du teste deg ut av karantene etter tidligst tre døgn, opplyser Helsedepartementet i Norge til NTB.

– Ja, de må i karantene, men kan teste seg ut av innreisekarantene ved negativ PCR-test tidligst etter tre døgn, sier statssekretær Erlend Svardal Bøe (H) til NTB.

Det nye koronasertifikatet i Norge skal etter planen tre i kraft på fredag. De som har fått vaksinen for mer enn tre uker siden får grønt pass, mens de uvaksinerte får rødt.

Til NTB sier imidlertid førsteemanuensis Anne Kjersti Befring ved Universitetet i Oslo at hun forventer at karantenekravet oppheves for de som har grønt pass.

– Nødvendighetsvilkåret i smittevernloven betyr at man ikke kan ha smittevernreguleringer som er unødvendige og ikke kan begrunnes, mener hun og viser til at det nå er godt dokumentert at koronavaksinen beskytter mot smittespredning, sier hun til NTB.

Helsedirektoratet mener imidlertid at kravet om karantene for fullvaksinerte er innenfor:

– Helsedirektoratet og FHI vurderer at vilkårene i smittevernloven for å ha innreisekarantene for beskyttede fortsatt er oppfylt, sier Erlend Svardal Bøe.

 

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Annonse