Siste
Labranda Playa Bonita på Gran Canaria. Foto: TUI

Måtte bo på tre ulike rom i ferien

Tok saken til pakkereisenemnda.


To nordmenn som bestilte en feriereise til Gran Canaria fikk nylig medhold i pakkereisenemnda etter å ha klaget på mangler ved oppholdet, skriver Flysmart24

De to hadde bestilt en ukes ferie på Labranda Playa Bonita hotell i Playa del Inglés. De skulle bo på et dobbeltrom med bassengutsikt, samt balkong eller markterrasse.

Men under oppholdet måtte de flytte to ganger, og de endte opp med å bo på tre ulike rom i løpet av sin ukeslange ferie.

Det første rommet hadde en røykeplass rett utenfor døren, noe som gjorde at det sivet røyk inn i rommet.

Det andre rommet hadde en ødelagt dør, og det tredje rommet hadde palmeblader som skygget for utsikten og musikk fra kveldsunderholdningen som forstyrret.

Etter å ha blitt flyttet fra rom til rom gjennom hele ferien, bestemte de to seg for å klage inn TUI til pakkereisenemnda, da turoperatøren nektet å gi de kompensasjon. 

TUI avviste alle kravene, og hevdet at det ikke var noen mangler ved reisen, fordi beskrivelsen av hotellet nevnte fare for støy, og fordi hotellet ikke ble solgt som røykfritt.

Det var ikke pakkereisenemnda enig i, og de to fikk dermed medhold i klagen. Nemnda mente at det forelå et avvik mellom det som var levert og avtalen mellom partene etter pakkereiseloven.

I tillegg til de gjentatte rombyttene mente nemnda at nordmennene var utsatt for nok en mangel: flyavgangen deres ble nemlig utsatt fra 12:55 til 20:30. 

Pakkereisenemnda mener derfor at de to har krav på 2000 kroner i avslag for oppholdet, pluss 1000 kroner fordi flyet ble så forsinket.