Kanariøyene

Spania

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

1976

Friskmeldt

239 228

Smittet

27 125

Døde

150 376

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

AnnonseMangler stemmene han trenger for utvidelse av unntakstilstanden

av | 19.05.2020

Saken fortsetter under annonsen.


Statsminister Pedro Sánchez ønsker å utvide unntakstilstanden med en hel måned, men han mangler stemmene han trenger i kongressen.

Tidligere denne måneden kunngjorde Spanias statsminister at han vil forlenge unntakstilstanden en siste gang, og at denne skulle vare frem til utgangen av juni.

Regjeringen jobber nå intensivt med å skaffe nok stemmer til at forslaget blir godkjent, og utviklingsminister José Luis Ábalos er fortsatt optimistisk.

– Jeg er overbevist, fordi det er sunn fornuft, sier ministeren. 

Kan vare til 5. juli

Statsministeren har foreløpig ikke offentliggjort noen spesifikk sluttdato for unntakstilstanden, men mange forventer at den vil kunne vare frem til 5. juli, fordi denne datoen markerer slutten på nedtrappingen i coronatiltakene for hele Spania. Madrid og Barcelona er fremdeles i fase 0.

Politisk spill

Regjeringen jobber nå med å overbevise nok allierte til å vinne avstemningen. Til tross for selvsikkerheten regjeringen viser utad er  det liten tvil om at det foregår politiske spill bak lukkede dører for å sikre stemmene.

Saken fortsetter under annonsen.


Mange av regjeringens samtalepartnere og tidligere støttespillere under unntakstilstanden sitter på gjerdet, men flere har allerede gitt klare signaler om at de vil stemme mot forslaget.

Tung pille å svelge

Ytterligere seks uker med portforbud og restriksjoner er en tung pille å svelge.

Det liberaldemokratiske partiet Ciudadanos har sagt de ønsker en «rimelig forlengelse, ikke 30 dager.»

Ved forrige avstemning ga Ciudadanos sin støtte til regjeringens forlengelse, og uventet støtte kom også fra det baskiske nasjonalistpartiet Partido Nacionalista Vasco.

Lederen for høyrepartiet Partido Popular (PP), Pablo Casado, advarer mot at hans parti vil stemme mot en ny utvidelse av unntakstilstanden.

– Regjeringen gjør det veldig vanskelig, sa talsmann for Ciudadanos, Edmundo Bal. 

Dermed gjenstår det å se om regjeringen klarer å sikre nok stemmer for sin plan, eller om alternativer nå må komme på bordet. Det må i så fall skje raskt, for unntakstilstanden utløper 24. mai.

Saken fortsetter under annonsen.


AnnonseAnnonse

Andre nyheter:

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Det baskiske nasjonalistpartiet vil stemme for en sjette forlengelse av unntakstilstanden. Forslaget skal opp i kongressen neste onsdag. Venstre-republikanerne i Esquerra Republicana de Catalunya har på sin side gått med på at de skal avstå fra å stemme, noe som gir...

90.000 kanariere får garantilønn av staten

90.000 kanariere får garantilønn av staten

Kostnaden for garantilønnordningen beløper seg til tre milliarder euro i året. Garantilønnordningen medfører en økning på rundt 100 millioner euro i økt støtte sammenlignet med nåværende tiltak. Tiltaket ble vedtatt i kongressen på fredag. Det er de fattigste som skal...

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

I fase 3 av nedtrappingen oppheves portforbudet for alle, uteservering kan øke kapasiteten til 75%, og fellesområder åpnes opp. Dette er noen av hovedpunktene i bulletinen for fase 3 som La Gomera, El Hierro og La Graciosa går inn i på mandag. Det er forventet at...

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer som var ombord på Iberia Express-flyet med en coronasmittet mann er isolert på hotell. Øyrådet tar regningen for karantenen, og de 36 er isolert ved Blu Sea Lanzarote Palm-hotellet i Puerto del Carmen. Etter at en reisende fra Madrid til Lanzarote...