Mann pågrepet for voldtekt og frihetsberøvelse på Gran Canaria


Guardia Civil har pågrepet en 25 år gammel mann i Agüimes, siktet for seksuelle overgrep og ulovlig frihetsberøvelse mot en mann og hans kjæreste.

Pressemeldingen daterer hendelsen til 2. april, da politiet fikk en samtale kl. 01:37 fra en mann i Vargas-området med melding om at en ukjent gjerningsperson hadde angrepet han og kjæresten i teltet deres med en stor kniv. Etter å ha truet de to med kniv skal gjerningsmannen ha tvunget kjæresten til å binde fast mannen på hender og føtter.

Voldtok kvinnen

Gjerningsmannen skal ifølge de fornærmede ha truet med å skjære over strupen dersom de ikke gjorde som han sa, før han forgrep seg på kvinnen like ved.

Mannen skal ha kommet seg løs og klart å kontakte politiet, som minutter senere kom til stedet og startet søket etter kvinnen. Hun ble funnet rundt klokken 07:30 samme morgen i nærheten av Edén-hotellet.

Kvinnen bekreftet overfor politiet at hun ble voldtatt og truet med kniv. Agenter identifiserte stedet der overgrepene hadde funnet sted, i et lite verktøyrom i et forlatt drivhus i Vargas. Under etterforskningen samlet politiet inn bevis og vitnebeskrivelser, og den mistenkte ble satt under overvåkning.

Hemmelig etterforskning

Av hensyn til etterforskningen ble det avgjort at den skulle være hemmelig.

24. april mente politiet de hadde nok bevis for en pågripelse, og mannen er nå varetektsfengslet i påvente av rettsak.

Politiet fortsetter samtidig etterforskningen, ettersom mannens unge alder kombinert med det etterforskerne beskriver som «omhyggelige og iskalde forbrytelser» gjør at politiet tror det kan finnes flere ofre der ute.