Mannen som er siktet i Tenerife-drapene nekter for å ha drept sin partner og sønn


Mannen som er siktet for å ha drept sin kvinnelige partner og 10 år gamle sønn i en grotte på Tenerife tirsdag nekter for å ha stått bak drapene.

Les også: Kvinnen som ble funnet drept på Tenerife offer nummer 18 for dødelig kjønnsvold i år

Overfor Guardia Civil ønsker ikke mannen å innrømme voldshandlingene, og står fast på sin versjon om at familien fremdeles var i live da han forlot området.

Kilder som står etterforskningen nær har sagt at mannen hele tiden har nektet for å ha begått drapene i avhør med Guardia Civil.

Sakens bakgrunn: Mor og sønn funnet drept i grotte på Tenerife – faren pågrepet

Et kjønnsrelatert drap

Saken, som omhandles som et kjønnsrelatert drap, ble først oppdaget da parets andre sønn, en 6 år gammel gutt, ble funnet av naboer i området. Han skal da ha klart å rømme fra grotten hvor faren angrep familien, i følge guttens egen forklaring.

Myndighetene kaller dette et kjønnsrelatert drap.

Dersom det blir bekreftet at kvinnens partner står bak drapet, blir kvinnen som ble funnet død sammen med sin ti år gamle sønn på Tenerife på tirsdag, nummer 18 i rekken av kvinner som har blitt drept på grunn av kjønnsvold så langt i år.

Gutten får ros

- Hvis det ikke var for den lille gutten hadde vi ikke visst hva som skjedde, sier borgermester i Adeje, José Miguel Rodriquez Fraga til reportere i en ekstraordinær pressekonferanse. 

Borgermesteren sier også at bevisene peker på at mannen planla drapene i forkant. Paret skal ha vært i en skillsmisseprosess, men moren hadde reist til mannen med sine barn slik at de fikk besøke sin far.

Politiet venter nå på resultatene av obduksjonen, som kan gi ytterligere tekniske beviser i saken.