Marokko reddet immigrantbåt som tok inn vann


Et marokkansk skip har reddet småbåten som lå omtrent 11 kilometer fra El Aaiún etter at passasjerer ombord denne formiddagen ba om hjelp fordi båten begynte å ta inn vann.

Det ble først antatt at båten befant seg utenfor Fuerteventura på grunn av et radarsignal. Dette viste seg imidlertid å ikke stemme.

Båten hadde 34 personer ombord, inkludert flere mindreårige, og tok inn vann når den ble funnet.

Etter at de fikk foretatt en sporing av mobilen som ringte 112 på Kanariøyene lokaliserte de båten utenfor kysten av Vest-Sahara.

Både spanske og marokkanske myndigheter deltok i søket.

Ringte nødsentralen på Kanariøyene

Det var redningsorganisasjonen Caminando Fronteras som fikk samtalene i 07:30-tiden tirsdag morgen – som på grunn av den dårlige dekningen var vanskelige å gjennomføre.

Passasjerer skal ha informert Caminando Fronteras om at de var på vei mot Kanariøyene da motoren deres havarerte.

Deretter skal det ha kommet inn flere samtaler fra slektninger av de rammede flyktningene, før nok en samtale kom inn fra de ombord i båten.

Fullstendig panikk

Caminando Fronteras sier alle ombord hadde «fullstendig panikk» under den siste samtalen, og at de hørte rop fra passasjerene om at båten synker, og at de kom til å dø.

Et Sasemar 103 fly, et Helimer 223 redningshelikopter, og en Nízar speedbåt ble satt ut i søket. I tillegg har et handelsskip blitt dirigert mot området.