Siste

Massiv nedleggelse hvis ikke turismen kommer i gang


Hotellsektoren på Kanariøyene som åpnet i juli sier de ikke lenger kan klare seg, dersom ikke turismen tar seg opp på øygruppen. Tapet av tyske turister fra Storbritannia, Tyskland, Nederland, Sveits og Norden gjør situasjonen uholdbar for sektoren.

Nå er også ferien over for de lokale innbyggerne, og belegget på hotellene har falt til under 20 prosent i september.

I byene er situasjonen noe bedre takket være forretningsreisende, men det holder fremdeles ikke for å holde åpent. Med under 30 prosent belegg og negative prognoser for de kommende ukene ser hotellene mørkt på fremtiden dersom dette fortsetter.

En kilde i en velkjent hotellkjede sier til Canarias 7 at situasjonen ser ut til å bli enda verre i oktober.

Situasjonen har ført til at kjeder som Lopesan og Riu har besluttet å stenge de fleste av sine hoteller på øyene. Andre kjeder, slik som Radisson, Barceló, Iberostar, Gloria Palace og Cordial har foreløpig ikke planlagt å stenge hotellene de allerede har åpnet. Likevel er nesten alle som avisen har snakket med enige om at Kanariøyene vil rammes av en «massiv nedleggelse» dersom ikke turismen tar seg opp igjen veldig raskt.

Sektoren frykter nå at trenden vil fortsette med økt smitte og ingen turister. Storbritannia og Tyskland vil trolig åpne for karantenefrie reiser igjen når smittetrykket kommer under 50 per 100 000 innbyggere den siste uken. 4. september lå dette tallet på 94,13 smittede per 100 000 innbyggere, men dette skal ha gått noe ned den siste tiden.