Massivt sikkerhetsopplegg rundt Fiestas del Pino i Teror

2 min


Det blir et massivt sikkerhetsopplegg under den årlige folkefesten i Teror. Over 1000 agenter fra forskjellige politienheter skal sørge for sikkerheten.

Se video av prosesjonen under fjorårets feiring i toppen av saken.

Det lokale sikkerhetstyret har lagt frem planer for sikkerhetsopplegget rundt folkefesten Fiestas del Pino i Teror.

Tilstede på møtet var representanter for bl.a. Guardia Civil, hovedkvarteret for trafikk i Las Palmas, og representanter fra nødsentralen på Kanariøyene.

Representanter for øyregjeringen, rådhuset i Teror, Las Palmas, og Arucas, busselskapet Global, taxiselskapet mfl. var tilstede.

Den største feiringen under folkefesten er 7. september, og en omfattende plan for sikkerheten er utviklet.

GC-21 stenges

Veien GC-21 blir midlertidig stengt i retning Teror 7. september, og i tidsrommet 19:00 – 02:00 den 8. september.

Rådhuset stenges kl. 17:00 i et døgn, og sikkerhetspersonell skal sørge for at ingen får tilgang til bykjernen med materialer som kan føre til skade, slik som glass, våpen, eller fyrverkeri.

200 busser settes inn

Myndighetene oppfordrer publikum til å bruke kollektiv transport, og busselskapet Global forsterker sine ruter med 500 sjåfører og 200 busser for å frakte de rundt 200.000 menneskene som feirer.

Sikkerhetstyrkene sier de er godt forberedt for enhver hendelse, og vil handle raskt ved enhver kriminell handling.

Sikkerhetsrådet ber også folk om å bidra til å gjøre dette en hyggelig feiring.

– Alle agentene som er involvert i prosessen gjør en veldig viktig jobb for å forbedre sikkerheten under festlighetene. Det er analysearbeid av tidligere års feiringer, og verdien av arbeidet deres må påpekes, sier en delegat fra Cabildo de Gran Canaria.

Størst på Gran Canaria

Folkfesten Fiestas del Pino (furufesten) er Gran Canarias største folkefest, og store mengder folk fra hele høya strømmer til byen 7. september hvert år.

Tilstede er også alle kommunene på Gran Canaria med sine vakre vogner som trekkes av okser og andre dyr, og når toget kommer frem til kirken i Teror gir de sine gaver til Virgen del Pino (furujomfruen).

Selve pilegrimstoget går fra Paseo Díaz Gonzáles i Castañer Gordo, og starter kl 16.

Folklore bak feiringen

Folkefesten er til for å feire hele Gran Canaria sin skytshelgen, Furujomfruen, som ifølge historien viste seg 8. september 1482 i et furutre i Teror på Gran Canaria. Et madonnabilde av Furujomfruen sies å være knyttet til mirakler.


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *