Kanariøyene

Spania

2446

Bekreftet smittet

162

Døde

2221

Friskmeldt

250 545

Smittet

28 385

Døde

150 376

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

2446

Bekreftet smittet

162

Døde

Annonse

Massivt sikkerhetsopplegg rundt Fiestas del Pino i Teror

av | 30.07.2019

Det blir et massivt sikkerhetsopplegg under den årlige folkefesten i Teror. Over 1000 agenter fra forskjellige politienheter skal sørge for sikkerheten.

Se video av prosesjonen under fjorårets feiring i toppen av saken.

Det lokale sikkerhetstyret har lagt frem planer for sikkerhetsopplegget rundt folkefesten Fiestas del Pino i Teror.

Tilstede på møtet var representanter for bl.a. Guardia Civil, hovedkvarteret for trafikk i Las Palmas, og representanter fra nødsentralen på Kanariøyene.

Representanter for øyregjeringen, rådhuset i Teror, Las Palmas, og Arucas, busselskapet Global, taxiselskapet mfl. var tilstede.

Den største feiringen under folkefesten er 7. september, og en omfattende plan for sikkerheten er utviklet.

GC-21 stenges

Veien GC-21 blir midlertidig stengt i retning Teror 7. september, og i tidsrommet 19:00 – 02:00 den 8. september.

Rådhuset stenges kl. 17:00 i et døgn, og sikkerhetspersonell skal sørge for at ingen får tilgang til bykjernen med materialer som kan føre til skade, slik som glass, våpen, eller fyrverkeri.

200 busser settes inn

Myndighetene oppfordrer publikum til å bruke kollektiv transport, og busselskapet Global forsterker sine ruter med 500 sjåfører og 200 busser for å frakte de rundt 200.000 menneskene som feirer.

Sikkerhetstyrkene sier de er godt forberedt for enhver hendelse, og vil handle raskt ved enhver kriminell handling.

Sikkerhetsrådet ber også folk om å bidra til å gjøre dette en hyggelig feiring.

– Alle agentene som er involvert i prosessen gjør en veldig viktig jobb for å forbedre sikkerheten under festlighetene. Det er analysearbeid av tidligere års feiringer, og verdien av arbeidet deres må påpekes, sier en delegat fra Cabildo de Gran Canaria.

Størst på Gran Canaria

Folkfesten Fiestas del Pino (furufesten) er Gran Canarias største folkefest, og store mengder folk fra hele høya strømmer til byen 7. september hvert år.

Tilstede er også alle kommunene på Gran Canaria med sine vakre vogner som trekkes av okser og andre dyr, og når toget kommer frem til kirken i Teror gir de sine gaver til Virgen del Pino (furujomfruen).

Selve pilegrimstoget går fra Paseo Díaz Gonzáles i Castañer Gordo, og starter kl 16.

Folklore bak feiringen

Folkefesten er til for å feire hele Gran Canaria sin skytshelgen, Furujomfruen, som ifølge historien viste seg 8. september 1482 i et furutre i Teror på Gran Canaria. Et madonnabilde av Furujomfruen sies å være knyttet til mirakler.

Andre nyheter:

Nesten 1000 bedrifter etterforskes for juks

Nesten 1000 bedrifter etterforskes for juks

976 bedrifter på Kanariøyene etterforskes for juks med permitteringslønn etter unntakstilstanden. Inspektører fra arbeidsdepartementet etterforsker nesten tusen kanariske bedrifter for mulig svindel med den midlertidige permitteringslønnen (ERTE) under pandemien....

Temperaturen kan komme opp i 44 grader

Temperaturen kan komme opp i 44 grader

Varmen er forventet å komme opp i 44 grader enkelte steder i dag. Myndighetene advarer mot ekstremvarmen.  Helsedepartementet opprettholder sitt varsel for høye temperaturer, som kan komme opp i mellom 30-44ºC. Varmest vil det bli i fjellområdene og innlandet på...

Slik gikk reisen til Gran Canaria

Slik gikk reisen til Gran Canaria

I går landet både SAS og Norwegian på Gran Canaria med turister for første gang siden portforbudet ble innført. Vi tok en prat med noen av de reisende for å finne ut av hvordan de opplevde reisen. Etter at Kanariøyene og Spania forøvrig gjenåpnet for internasjonal...

Kun en person er innlagt for Covid-19 på Kanariøyene

Kun en person er innlagt for Covid-19 på Kanariøyene

På lørdag var det 63 aktive smittetilfeller på Kanariøyene, og kun en person er innlagt på sykehus. Kanariøyene er i ferd med å fullføre sin andre helg i den nye normalen med tall som bekrefter at pandemien fortsatt er under kontroll på øygruppen. På lørdag kveld var...

Oransje farevarsel for ekstremvarme på Gran Canaria

Oransje farevarsel for ekstremvarme på Gran Canaria

Meteorologene i Aemet øker farenivået for ekstremvarme til oransje på Gran Canaria i morgen. De aktiverer også gult varsel for Lanzarote, Fuerteventura og Tenerife.  De siste dagene har vært preget av høy varme og gult farenivå for både vind, varme og høye bølger. I...

I dag landet første Norwegian-fly på Gran Canaria

I dag landet første Norwegian-fly på Gran Canaria

I dag gjenopptok Norwegian sine ruter fra Norge til Gran Canaria. Det første flyet fra Norwegian landet på Gran Canaria kl 16:20, og gikk tilbake mot Oslo igjen kl. 17:15. Denne ruten vil gå hver lørdag fremover. I en pressemelding skriver Norwegian at de gjenopptok...