Foto: Canariavisen

222SW leverer smaksopplevelser og utsikt i særklasse

Med Patalavacas uslåelige utsikt i bakgrunnen, setter vi oss til rette i behagelige sofaer, klare for det som skal bli en smaksopplevelse av de sjeldne. Det har vi i alle fall blitt lovet.

Publisert Sist oppdatert

Det første som møter oss på 222SW er en atmosfære som elegant balanserer mellom avslappet og sofistikert. Men holder maten mål?

Vi startet med små svinekjøttbiter, perfekt ledsaget av en kimchi-majones som tilførte et snev av krydret kompleksitet. Dette er ikke Michelin, men det er

sabla

godt.

Den delikate knasingen fra sprø ris møter saftig svinekjøtt, kremet majones og kimchi. Det er en teksturkontrast som pirret smaksløkene.

Nå kan vi nesten ikke vente på hovedretten.

Det skal imidlertid ta en liten stund, for her går kunnskap og god service på de enkelte bordene ut over effektiviteten.

222SW kunne hatt godt av et par ekstra servitører, for når de elegant forklarer hva som serveres eller mikser drinker ved bordene, må naturlig nok også neste gjest vente på samme oppmerksomhet, også med halvfull restaurant utenfor sesong.

Dette er likevel finpirk i en dans som stort sett fungerer akkurat som den skal. Det er

meningen

at ting tar litt tid på slike steder.

Ventetiden ble tilbragt med en

mocktail

. Om du ikke kjenner begrepet, er det rett og slett en alkoholfri drink.

Vår gin & tonic kom til bordet i stor stil, hvor servitøren, med en god dose showmanship, blandet den ved bordet.

Det var en opplevelse i seg selv, og smaken overrasket positivt.

Dette var ikke en typisk «mocktail», men en velbalansert drink som ikke gjorde annet enn å imponere. Frisk, aromatisk, og med en nesten overbevisende gin-smak. Dette føles som alt annet enn et kompromiss.

Når glasset nærmer seg bunnlinjen kommer kveldens høydepunkt i form av hovedretten.

For undertegnede ble det en Beef Burger El Capricho.

Dette er en burger i særklasse, som setter alle andre burgere på prøve.

Kjøttet var perfekt stekt og hadde en dyp og intens smak av grill som vitnet om både kvalitet og omsorg i tilberedelsen, og ikke minst, i valget av råvarer.

For burgere

kan

være feinsmecker, de også. Denne er det til gangs, uten å bli jålete.

Den tykke, smeltende cheddarosten og sprø baconstrimlene spilte opp mot den sødmefulle yakinikusausen. Her er det riktig med umami som knytter smakene sammen.

Tempuraløkringene tilføyde både tekstur og en ekstra dose dekandens – dette er ikke for de på diett – mens den dobbeltfriterte pommes fritesen var både sprø og myk på samme tid.

222SW har her smelt sammen en burger som ikke bare er en burger – det var en leksjon om hva en burger skal være, uten å virke belærende eller jålete.

Spisefølget tok for seg en Txogitxu Entrecote, tørrlagret og veid til 320 gram ren kjøttnytelse. Han er glad i kjøtt, og skammer seg ikke det minste for det.

Foto: Canariavisen
Foto: Canariavisen

Bestilt medium, men servert medium minus – og det kunne ikke vært mer perfekt, selv om den etter spisefølgets mening kunne hatt godt av ti sekunder ekstra på grillen. Det ble med litt lett synsing, før spisefølget satt tennene i kjøttet.

Det lette underskuddet i steketiden gjorde likevel kjøttet enda mer mørt og saftig. Her smeltet hver bit på tungen.

Kombinert med chimichurro og den rike, hjemmelagde bearnaisesausen, fremhevet krydderet kjøttets naturlige smak, uten å dominere den på noe vis. Her kommer sausen på side, som seg hør og bør.

Pommes fritesen, dobbeltfritert også her, var akkurat så sprø og tilfredsstillende som du kunne håpe på ved siden av et slikt stykke premium kjøtt.

222SW på Radisson Blu leverer på alle fronter. Fra den smakfulle maten til den uanstrengte men likevel luksuriøse atmosfæren, blir hver detalj ivaretatt.

Personalet imponerer med sin kunnskap om både mat og drikke, og servicen føles ekte og vennlig, men kunne hatt godt av en eller to til på laget.

Når vi sitter der, mette og fornøyde, med solnedgangen i det fjerne, føles det som om vi har fått servert ikke bare mat, men en helhetlig opplevelse – og den var verdt hver euro.

Powered by Labrador CMS