Åpner ny Michelin-restaurant på luksushotellet
Santa Catalina, a Royal Hideaway Hotel, er kjent som et av Spanias beste hoteller. Nå utvider de serveringstilbudet.
Det er det gastronomiske prosjektet MuXgo som skal åpne på femstjernershotellet i Las Palmas 12. september.
Etter å ha åpnet stjernesrestauranten Texeda i Tejeda, flyttet kokken Borja Marrero til Las Palmas. Nå blir restauranten MuXgo altså å finne på hotellet, som er kjent for sin overdådige luksus.
Fra før av har hotellet Poemas by Hermanos Padrón på spisekartet, også de med en Michelin-stjerne.
MuXgo-kokken har tidligere fått en såkalt grønn stjerne, som gis til restauranter som er rollemodeller innen bærekraftig gastronomi, skriver Michelin-guiden.
Så langt i år har Marrero fått flere priser og utnevnelser, inkludert den nevnte grønne stjerna, en Repsol-sol (Spanias svar på Michelin-guiden), en anbefaling i Michelin-guiden, Food of Spain-prisen for 2023, Aguanaria Madrid Fusion 23-prisen for bærekraft og Golden T fra Tapas Magainzine for «Beste kokk på Kanariøyene».
MuXgo-konseptet handler først og fremst om sirkulærøkonomi, bærekraftig og miljøvennlig restaurantmat, der kortreiste produkter står i fokus. Dette inkluderer visstnok produkter fra Marreros egen gård i Tejeda.