Dette er Michelin-restaurantene på Gran Canaria
Når det kommer til mat er turistområdene på Gran Canaria kanskje best kjent for store porsjoner biff, bearnaise og kokte grønnsaker med appelsinskive på siden. Men føler du deg litt feinschmecker, har øya har ikke mindre enn fire restauranter med stjerne i Michelin-guiden – verdens mest prestisjetunge restaurantguide. To av dem ligger i den norske favorittkommunen Mogán.
Vi skal se nærmere på hver av restaurantene som har karret til seg den røde stjerna fra dekkprodusenten som bestemte seg for å lage gourmetguide.
Poemas by Hermanos Padrón
Hos Poemas får du mer en spiseopplevelse enn et måltid, med dekadent og delikat mat, servert i raffinerte og klassiske omgivelser.
Det hele foregår på det eksklusive Santa Catalina-hotellet, som sies å være Spanias beste hotell.
Den unge kokken Icíar Pérez er ved roret på kjøkkenet. Selv kommer han fra den vesle kanariøya El Hierro, men etter å ha blitt opplært av selveste Padrón-brødrene, er han langt fra noen lettvekter i gastronomiens verden.
Tabaiba
Bare et steinkast fra den berømte Las Canteras-stranda finner du Tabaiba, som også har én stjerne i Michelin-guiden. Denne moderne restauranten løfter kanarisk mat til et nytt nivå, med en moderne vri på smaken av det kanariske kjøkken.
Kjøkkensjef Abraham Ortega møter man vanligvis iført en sort sombrero, og det er en personlig og nær matopplevelse laget på sesongbaserte ingredienser som venter.
Når du tror du er mett (i den grad du kan bli mett på en Michelin-restaurant) er det tid for dessert, lekkert sammensatt av konditor Aser Martín.
Los Guayres
Vi reiser fra grønne nord til golde sør, er vi finner ikke mindre enn to Michelinrestauranter. Hos Los Guayres er det kjøkkensjef Alexis Álvarez som styrer skuta mot eksotiske og moderne versjoner av tradisjonell kanarisk mat, fusjonert med internasjonale og spenstige smaker.
Álvarez er selv fra Gran Canaria, men har jobbet i noen av Spanias beste restauranter tidligere. Nå driver han altså en av dem selv, og vi kan anbefale et besøk på den vakre balkongen med utsikt utover de vakre hagene ved Mogán Cordial Playa.
La Aquarela
Vi blir i Mogán, men beveger oss til Patalavaca, der denne skjulte perlen har servert Michelin-verdig mat i en årrekke.Til tross for sin noe uvanlige beliggenhet i et leilighetskompleks, har La Aquarela blitt et av de ledende navnene på øyas restaurant-scene.
Mot en innbydende og stille bakgrunn av klassisk innredning og romantiske bord (de som vender ut mot svømmebassenget er perfekte for å nyte solnedgangen), kan du nyte delikate, teknisk avanserte retter med mye smak, et sterkt lokalt preg og hint av Norden – kokken Germán Ortega jobbet nemlig mange år i Stockholm.
Fra elegante og raffinerte Poemas by Hermanos Padrón til overraskende og innovative smaksopplevelser hos Tabaiba, det eksotiske og stemningsfulle Los Guayres, eller klassiske og romantiske La Aquarela – på Gran Canaria kan du forvente en kulinarisk reise, om du bare våger deg utenfor kjøpesentrene med sin biff
ibearnaise.