Foto: Poemas by Hermanos Padrón

Her er Michelin-restaurantene du må prøve i Las Palmas

Mat i verdensklasse.

Publisert Sist oppdatert

I Las Palmas de Gran Canaria, hovedstaden på Gran Canaria, finnes det tolv restauranter anerkjent av Michelin-guiden.

Noen har stjerner, mens andre bare er anbefalt. Uansett er det litt av en prestasjon å havne i den velkjente restaurantguiden.

Muxgo

Muxgo, som ligger i det luksuriøse Santa Catalina Royal Hideaway hotellet, er en hyllest til både økologi og bærekraft.

Kokken Borja Marrero, kjent for sin moderne og kreative tilnærming, tilbereder retter basert på produkter med kanarisk DNA, mange dyrket på hans egen gård.

Restauranten tilbyr tre smaksmenyer: «The origins», «The deepest of Tejeda» og en «executive menu». En spesiell meny kalt «territory» er tilgjengelig fra onsdag til fredag, unntatt på helligdager.

Poemas by Hermanos Padrón

Poemas by Hermanos Padrón har én stjerne i Michelin-guiden, og er blendende, både for sine elegante fasiliteter og for den nøye gjennomtenkte servicen og gastronomiske tilbudet som utvikles i det eksklusive og historiske Santa Catalina hotellet, midt i hjertet av Las Palmas de Gran Canaria, skriver guiden.

På kjøkkenet står kokken Icíar Pérez fra øya El Hierro, som under veiledning av brødrene Padrón (Juan Carlos og Jonathan) gjenskaper de prisbelønte kokkenes kreative retter.

Restauranten, med egen inngang ved siden av hotellets pianobar (hvor pianisten ofte kan høres i bakgrunnen), overrasker med sin interiørdesign, preget av klassisk smak og rikelig bruk av treverk.

El Equilibrista 33

El Equilibrista 33, belønnet med Bib Gourmand-utmerkning, ligger nær stranden Las Alcaravaneras. Restauranten reflekterer personligheten til kokken og eieren og har mange tilhengere, som utvilsomt vet hvordan man behandler råvarer og kombinerer tradisjon med innovasjon i riktig mål. De gjør alltid det umulige for å fremheve regionens forskjellige produkter.

Besøkende bør ikke gå glipp av Huevos moles med typisk kanarisk gofio au naturel, en av de mest verdsatte dessertene blant kundene, som vanligvis fanger oppmerksomheten med sin ekstraordinære og intense smak, skriver guiden.

Tabaiba

Tabaiba, som ligger noen få meter fra den berømte Las Canteras-stranden, er oppkalt etter en innfødt blomst, og serverer det guiden kaller evolusjonær kanarisk mat.

Kokk Abraham Ortega, som vanligvis er kledd i en typisk hatt, møter sin mest personlige utfordring i denne lille, moderne restauranten. Gjennom teknikk klarer han å gjøre den tilsynelatende beskjedne kanariske maten spesielt underholdende og løfte den .

Her er tilbudet basert utelukkende på to smaksmenyer (Tabaiba og Experience), med forseggjorte retter som søker å hylle lokale produkter, som deres Pella, Gofio og Banan.

Powered by Labrador CMS