Foto: Strukt/Shutterstock

Her får du norsk julemiddag på Gran Canaria

En smak av tradisjon og fellesskap på Gran Canaria.

Publisert Sist oppdatert

Julaften på Gran Canaria byr på en varm og hjertelig feiring, med et stort utvalg av steder hvor man kan nyte tradisjonell norsk julemat og hyggelig samvær. Fra Lillebrors Grill House til Mama Pino, valgmulighetene er mange for de som ønsker å tilbringe juleaften på herlige Gran Canaria.

Vi har tatt en prat med serveringsstedene for å sjekke mulighetene for en norsk julemiddag.

Lillebrors Grill House

Hos Lillebrors Grill House, er julestemningen på topp. Eier Bjørn Lillebror Sande Larsen deler entusiastisk med Canariavisen:

– Alt er hjemmelaget, riskremen, rødsausen, surkålen og langstekt ribbe. Vi er allerede 70% fullbooket, så vær kjapp med å bestille bord via lillebrorsgrill.com.

For å få plass til alle har de to bordsettinger, èn kl. 18.00 og èn kl 20.30. Prisen for herligheten er 53 euro per person.

Lillebrors meny på julaften består av skjell med reker, grønnsaker og hvit saus til forrett, juletalerken med ribbe og medister, og riskrem med rød saus til dessert.

Foto: Lillebrors Grill House
Foto: Lillebrors Grill House

Med levende musikk fra kl. 21.00 og et juleshow med Lillebror, garanteres en minneverdig aften.

– Og alle ansatte skal selvfølgelig ha på seg nisselue, som i seg selv er en stor begivenhet, ler Larsen.

Heia Norge Bar

Også hos Heia Norge Bar har de norsk julemat, og utover i desember er det planlagt underholdning.

– Vi serverer juletallerken med ribbe, rødkål, surkål, medisterkaker, medisterpølse, brun saus og poteter hver dag frem til nyttår. Vi har selvfølgelig norsk aquavit også, sier Vegard Eikemo til Canariavisen.

Foto: Heia Norge Bar
Foto: Heia Norge Bar

Juletalerkenen hos Heia Norge Bar koster 19.90 euro.

Det er ingen tvil om at julematen er populær hos Heia Norge Bar da Eikemo legger til at de selger i overkant av et tonn med julemat i denne perioden.

– Gjestene pleier ofte å bestille både bord og juletallerken for å sikre seg. Det er mulig med dropin også, informerer Eikemo.

Mama Pino/Pinito

Merethe Pino, som tidligere drev kjøkkendriften i sitt lokale, har slått seg sammen med Juan fra restauranten Mama Pino for å arrangere julemiddag.

– Etter covid la jeg ned kjøkkendriften i mitt lokale. Men det betyr ikke at julaften ikke markeres fra min side, sier Merethe Pino til Canariavisen.

Norske Merete Pino eier utestedet Pinito i Puerto Rico. Foto: Canariavisen
Norske Merete Pino eier utestedet Pinito i Puerto Rico. Foto: Canariavisen

Hun tar seg av bookinger og tilbyr også en drink før eller etter maten i lokalet til Pinito (Downtown Shisha Lounge). Prisen er 49 euro per person, og du kan booke på +34

626

820

405.

– Juan er super på matlaging, så i år igjen fortsetter vi vårt gode samarbeid med å ivareta masse flotte julegjester, avslutter Pino.

Sjømannskirken

Sjømannskirken, en viktig samlingsplass for mange nordmenn på Gran Canaria, er allerede fullbooket for juletallerken og julekveld, med unntak av knappe 30 plasser igjen klokken 14:00.+, til juletallerken.

Ken Roger Småvik-Jensen fra Sjømannskirken gir en oversikt over dagen:

I den katolske kirken

  • 13:00: Familiegudstjeneste
  • 17:00: Julegudstjeneste

I Sjømannskirken:

  • 14:00-16:00: Juletallerken. Kom innom for en deilig juletallerken. Perfekt for de som har andre planer på julekvelden. Kanskje kommer også nissen på besøk helt her nede i sør? Hvis han finner fram…
  • 18:00-21:00: Julekveld. Feire julaften sammen med andre i kirken. Det blir en hyggelig kveld med god mat, sosialt samvær, underholdning og andre aktiviteter. Kanskje kommer også nissen på besøk helt her nede i sør? Hvis han finner fram igjen…
Ken Roger og Cecilie Småvik-Jensen. Foto: Monica S. Andresen/Canariavisen
Ken Roger og Cecilie Småvik-Jensen. Foto: Monica S. Andresen/Canariavisen

Menyen inkluderer ribbe, pinnekjøtt, medisterkake, pølse, hjemmelaget kålrabistappe, hjemmelaget surkål, potet, rosenkål, julesaus og tyttebær. Desserten er riskrem med jordbær og rips coulies. Det vil også være kaffe og julekaker samt julegodt tilgjengelig for alle.

Småvik-Jensen forteller at de serverer 380 porsjoner julemat og at billettene til julekvelden ble utsolgt på noen få uker. Hvis du er sent ute kan det være greit å vite at avbestilte billetter kan bli tilgjengelig i løpet av 12. desember på nettsiden til Sjømannskirken.

– Vi får mange spørsmål om ekstraplasser og er takknemlig for at så mange ønsker å være sammen med oss. Dessverre har vi ikke kapasitet til å ta inn flere enn hva vi legger ut av billetter, sier Småvik-Jensen til Canariavisen.

Powered by Labrador CMS