Las Palmas har et av Spanias beste bakerier
Spansk brød er så mye mer enn den hvite gummiloffen fra super'n.
Panaderia Levain Masa Madre Natural i Las Palmas ble kåret til et av Spanias beste bakerier nylig, er en del av den spanske «brødruten» og var nylig med i en TV-reportasje om Spanias beste bakerier.
Bakeriet, som du finner i Calle Pio XXI 84, er godt kjent i byen.
– Vi er stolte av å være med på lista over de 80 beste bakeriene i Spania, og for at vi havnet på 11. plass i en konkurranse med nesten 1000 andre bakerier fra hele landet, skriver bakeriet på sosiale medier.
I år ble bakerimesterskapet arrangert for tredje gang av bakeriplattformen Panatics og Pan de Calidad.
– Å vite at arbeidet og kjærligheten vi legger inn i produktene reflekteres i våre fornøyde kunder og denne prisen, oppfordrer oss til å fortsette innsatsen, legger bakeriet til.
Og at kundene setter pris på godt brød er det liten tvil om. I Spania spiste forbrukerne 31,87 kilo brød per person i året i 2018. Ifølge Statistisk sentralbyrå i Norge, spiser nordmenn likevel mer: vi gafler nemlig i oss 42,3 kilo brød per år.