Norske Ann Cathrin og familien startet restaurant under pandemien – nå er de nummer én i byen
Da norske Ann Cathrin El Allaoui og mannen Karim startet en ny restaurant i Mogán midt under pandemien, var det nok mange som ristet litt på hodet. Det gjør de ikke lenger.
Saken ble opprinnelig publisert i juli 2021. Den er skrevet mens det fremdeles var pandemirestriksjoner på Kanariøyene, noe det ikke er i dag.
Vi skriver 2021. Øygruppen lider under tidenes turistsvikt på grunn av Covid-19 og her stod familien på tre med et tomt lokale, som skulle bli til restauranten I Love Mogán.
Satse fint skulle de også, for konseptet er vågalt og spennende, sammenlignet med restaurantene man finner i turistmaskiner som Puerto Rico.
– Vi jobber med lokale, ferske produkter og en liten meny. Det vi serverer får vi inn ferskt, hver dag. Vi fileterer og griller fisken, før vi ovnsbaker den med smør. Det blir servert med ferske grønnsaker, avhengig av hva som er på markedet den dagen, forteller eier og kjøkkensjef, Karim El Allaoui.
Til topps på seks måneder
I dag er det ingen som rister på hodet lenger. På bare seks måneder har familien bygd opp restauranten til nummer én i Puerto de Mogán på Tripadvisor.
Da Canariavisen besøkte stedet var det vanskelig å oppdrive et bord på I Love Mogán, som befinner seg i den lille, sjarmerende landsbyen, Puerto de Mogán.
Liten meny
At de satser på en liten meny er både etterlengtet og modig på samme tid.
Det gir hver rett sin egen signatur og det merkes på smaken og presentasjonen.
Lekre sjømatretter kom ut til bordene på løpende bånd. Følelsen man fikk var fine dining, uten at det ble stivt eller pretensiøst av den grunn.
Slik lager man lam
Undertegnede er ingen sjømat-fan, men ble positivt overrasket over å finne både indrefilét og lam på menyen. Spisefølget gikk for fersk pasta med kongereker.
Det møre lammekjøttet kom servert med mint og ertekrem. Småpotetene ved siden av ga god sødme og balanse mot den friske minten og det mektige, langstekte lammet, mens auberginen ga retten et litt eksotisk preg. Slik skal man lage lam.
Spennende
Spisefølget koste seg med fersk pasta, servert med skarlagensrøde kongereker.
Nordlendingen som elsker både reker og pasta – men vanligvis hver for seg – var godt fornøyd med pasta som var kokt på sekundet riktig. Den store og delikate kongereken som toppet retten var spenstig, men ikke seig. Spennende og bra balansert.
Serverte med glimt i øyet
De glade servitørene som smøg seg mellom bordene med traller fulle av godsaker bidro til å gjøre opplevelsen komplett.
Man kan raskt forstå at folk vil tilbake hit, og de representerer kjøkkenet på utmerket vis, med glimt i øyet.
Bygd fra bunnen
Sjefen sjøl slår gjerne av en prat med gjestene når de har spist og er tydelig engasjert i det han har skapt.
Og her er virkelig alt bygd opp fra bunnen, inkludert de håndlagde lampene med tjukt tau og glødepærer som henger fra utetaket.
De laget Karim selv, forteller Ann Cathrin, som innrømmer at hun ble litt oppgitt over prosjektet, frem til hun så lampene lyse opp den lille og koselige terrassen i solnedgangen.
– Da vi tok over lokalet var det helt tomt. Det har vel vært en butikk, og det var bare en vask i lokalet. Resten var tomt og alt er bygd nytt, forteller hun.
Erfarne restaurantfolk
Ann Cathrin og Karim er vant til å jobbe hardt. Tidligere har de drevet restauranten La Linterna og senere også cocktailbaren Picnic. Begge er nå solgt for å fokusere på I Love Mogán.
– Vi solgte La Linterna før pandemien startet. Og baren solgte vi faktisk i går. Nå fokuserer jeg på dette. Det er nok. Når jeg jobbet med La Linterna så jeg aldri datteren min, Jamila. Når jeg kom hjem sov hun. Det var hardt arbeid.
Han er ydmyk og smiler varmt når vi nevner plasseringen som nummer én på Tripadvisor.
– Det er noe annerledes. Ikke bare for turister som spiser og drar. Alt er laget med kjærlighet. Folk snakker og skriver, og betaler deg tilbake for god service med gode tilbakemeldinger, smiler Karim over bordet.
– Kan ikke klage
Han synes det har gått overraskende bra, til tross for pandemien.
– Vi kan ikke klage. Det har vært litt vanskelig med krav til avstand, men det har gått veldig bra. Vi har 22 plasser, alle utendørs. Men vi har en liten meny. Det gjør det lettere å lage god mat uten for mye press, sier han.
Navnevalget var heller ikke tilfeldig og bidrar i seg selv til markedsføringen, tror Karim.
– Alle elsker Mogán. Restauranten heter I Love Mogán. Noen ganger stopper folk opp, bare for å ta bilde av skiltet, ler han.
Risikabelt
Å starte restaurant midt under en pandemi var risikabelt. Mens andre stengte dørene bygde familien opp den lille restauranten.
– Jeg har risikert mye penger på dette. Man vet jo ikke hvordan det vil gå i disse tider. Jeg er nok den eneste som har åpnet en bedrift i denne perioden. Mange gir opp. For å risikere så mye penger må man ha et bra konsept. Da får man det til, forteller han, og legger til at mange lokale innbyggere også kommer, noen ganger helt fra Las Palmas.
Familietid er viktig
Å drive restaurant krever også mye tid, forteller Ann Cathrin. Hun er fra Norge, Karim fra Marokko. De to har vært gift i snart 12 år og sammen har de datteren Jamila, som går på den norske skolen.
– Restaurantdrift krever mye av begge foreldrene, men vi har skaffet oss en båt med tre sengeplasser. Når det er tid og mulighet tar vi en pause i hverdagen, drar ut på båten og koser oss som en familie, sier hun, og legger til at hun synes det er hyggelig å drive restaurant i Puerto de Mogán.
– Også er det er gøy å kunne servere litt annerledes mat enn det som er typisk for turistområdene.
Ann Cathrin håper og tror kjente ansikter vil dukke opp snart. Både på La Linterna og Picnic var det mange faste, norske gjester.
– Vi håper jo at folk som kjenner oss fra La Linterna og Picnic vil følge etter oss hit og at de får med seg hvor vi er.