Deilig valnøttbrød med tranebær. Foto: Brent Hofacker/Shutterstock

Oppskrift på herlig valnøttbrød

Et must til jul.

Publisert Sist oppdatert

Her i huset elsker hele familien julebakst. Det går ikke rent lite julebrød unna når vi samles til julefrokost, men om du har lyst til å prøve en ny vri er dette valnøttbrødet med tranebær og rosiner virkelig verdt et forsøk.

Ikke minst er dette en klassiker i mange kanariske hjem, så kanskje sjansen til å imponere naboen byr seg?

Ingredienser:

  • 1,2 dl grovhakkede valnøtter
  • 1,2 dl tørkede tranebær eller rosiner (etter preferanse)
  • 2,4 dl melk
  • 4,8 dl hvetemel
  • 2,4 dl hvitt sukker
  • 1/2 pose bakepulver
  • 1 egg
  • En klype salt
  • Smør til smøring av formen

Fremgangsmåte:

Trinn 1

Forvarm ovnen til 170°C, bruk varme både ovenfra og nedenfra med vifte.

Pisk sammen egg og sukker i en bolle til blandingen får en hvitaktig farge.

Trinn 2

Hell melken over egge- og sukkerblandingen og pisk godt til alt er godt blandet.

Trinn 3

Begynn å tilsette melet, sikt det inn i blandingen. Husk å blande melet med bakepulver og salt på forhånd.

Trinn 4

Pisk lett, uten å etterlate for mange klumper. La det være litt luft i deigen for å oppnå den perfekte konsistensen og få små hull i brødets krumme.

Trinn 5

Tilsett tranebær og fordel dem jevnt i deigen med en gaffel.

Trinn 6

Hakk valnøttene. Legg dem i en plastpose, lukk den godt, og kjevle over flere ganger for et rustikt utseende.

Trinn 7

Bland godt, fordel valnøttene og tranebærene jevnt over deigen. Den endelige fargen vil være gulaktig og pastalignende.

Trinn 8

Med deigen klar, smør en brødform med smør, nå også opp til de høyeste sidene, da brødet vil heve seg under stekingen. Hell deigen i formen.

Trinn 9

Stek i en time ved 170°C, varme ovenfra og nedenfra. Etter de første 30 minuttene kan du legge et bakepapir over for å unngå at skorpen blir brent.

Siste trinn

La det avkjøle i formen og, når det ikke er varmt lenger, fjern det fra formen. Vent til det er romtemperert før du skjærer det opp.

Nyt det deilige valnøttbrødet, perfekt for juletidens frokoster!

Powered by Labrador CMS