Oppskrift på herlig valnøttbrød
Et must til jul.
Her i huset elsker hele familien julebakst. Det går ikke rent lite julebrød unna når vi samles til julefrokost, men om du har lyst til å prøve en ny vri er dette valnøttbrødet med tranebær og rosiner virkelig verdt et forsøk.
Ikke minst er dette en klassiker i mange kanariske hjem, så kanskje sjansen til å imponere naboen byr seg?
Ingredienser:
- 1,2 dl grovhakkede valnøtter
- 1,2 dl tørkede tranebær eller rosiner (etter preferanse)
- 2,4 dl melk
- 4,8 dl hvetemel
- 2,4 dl hvitt sukker
- 1/2 pose bakepulver
- 1 egg
- En klype salt
- Smør til smøring av formen
Fremgangsmåte:
Trinn 1
Forvarm ovnen til 170°C, bruk varme både ovenfra og nedenfra med vifte.
Pisk sammen egg og sukker i en bolle til blandingen får en hvitaktig farge.
Trinn 2
Hell melken over egge- og sukkerblandingen og pisk godt til alt er godt blandet.
Trinn 3
Begynn å tilsette melet, sikt det inn i blandingen. Husk å blande melet med bakepulver og salt på forhånd.
Trinn 4
Pisk lett, uten å etterlate for mange klumper. La det være litt luft i deigen for å oppnå den perfekte konsistensen og få små hull i brødets krumme.
Trinn 5
Tilsett tranebær og fordel dem jevnt i deigen med en gaffel.
Trinn 6
Hakk valnøttene. Legg dem i en plastpose, lukk den godt, og kjevle over flere ganger for et rustikt utseende.
Trinn 7
Bland godt, fordel valnøttene og tranebærene jevnt over deigen. Den endelige fargen vil være gulaktig og pastalignende.
Trinn 8
Med deigen klar, smør en brødform med smør, nå også opp til de høyeste sidene, da brødet vil heve seg under stekingen. Hell deigen i formen.
Trinn 9
Stek i en time ved 170°C, varme ovenfra og nedenfra. Etter de første 30 minuttene kan du legge et bakepapir over for å unngå at skorpen blir brent.
Siste trinn
La det avkjøle i formen og, når det ikke er varmt lenger, fjern det fra formen. Vent til det er romtemperert før du skjærer det opp.
Nyt det deilige valnøttbrødet, perfekt for juletidens frokoster!