Foto: Santamarcanda, CC BY-SA 4.0

Oppskrift på kanaripoteter

Så godt – så enkelt!

Publisert Sist oppdatert

De alltid så populære «kanaripotetene» du finner på menyen her på Kanariøyene er faktisk enklere å lage hjemme enn du kanskje tror.

Disse små og salte potetene med den varmende røde (eller grønne) sausen, passer perfekt som sin egen smårett, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Kanaripoteter heter «papas arrugadas» på spansk. Dette oversettes rett og slett til «rynkete poteter».

Les også:

Ropa Vieja: Historien om da Cuba «stjal» nasjonalretten sin fra Kanariøyene

De er enkle å lage, enten du kjøper de kanariske småpotetene her på øygruppen, eller er i Norge – de norske småpotetene passer nemlig også perfekt til denne oppskriften.

Oppskrift på Kanaripoteter (Papas Arrugadas)

Denne oppskriften gir deg 4 porsjoner. Se oppskrift på den røde mojo-sausen lenger ned.

Du trenger:

  • Rundt 20 små poteter
  • 2,5 dl grovsalt
  • En stor kjele

Dette gjør du:

  • Ha potetene i kjelen. Hell over saltet og vann.
  • Kok opp og la småpotetene koke seg møre på middels varme. Det tar rundt et kvarter, avhengig av størrelsen på potetene.
  • Hell av vannet og damp potetene slik at de tørker i kjelen.
  • Hvis det blir for salt kan du børste vekk noe av saltet fra utsiden av potetene.

Oppskrift på Mojo-saus (rød)

Denne varmende og litt sterke sausen passer perfekt til kanaripoteter, men den kan også brukes alene som tilbehør til alt fra salater til kjøtt og fisk, for å gi den et kanarisk preg.

Du trenger:

  • 400 g grillede paprika (kan byttes ut mot vanlig hermetisk paprika om du ikke vil ha grillsmak på sausen)
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 chili (kan sløyfes)
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts sukker
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummen
  • En håndfull brødsmuler fra dagen før (kan sløyfes – tilsett om du vil ha en tykkere konsistens)
  • 3 dl olivenolje

Dette gjør du:

  • Ha alle ingrediensene i en blender, utenom oljen.
  • Kjør til sausen blir jevn mens du heller på litt og litt olje.
  • Smak til med salt og eventuelt pepper, men husk at potetene er veldig salte i seg selv.

Vel bekomme!

Powered by Labrador CMS